U dvobroju Vidija ogroman test laptopa do 6000 kuna - 5.0 out of 5 based on 1 vote
U dvobroju Vidija ogroman test laptopa do 6000 kuna

U dvobroju Vidija ogroman test laptopa do 6000 kuna

Pakleni render stroj sa 64 jezgre

Na inovativan način testirali smo 64 fizičke jezgre novog AMD Threadripper procesora. U velikom usporednom testu isprobali smo 10 top laptopa do 6000 kuna.

Ljeto je u punom zamahu. U trenutku dok se jedna garnitura naših čitatelja već vraća sa zasluženog odmora, druga tek pakira svoje suncobrane, kupaće gaćice i ljetne gadgete, a treća preskače ovogodišnje ljetovanje zbog "novog (ab)normalnog", ekipa Vidijevaca je na sve kioske u zemlji lansirala jedan od najambicioznijih, najzanimljivijih, najsadržajnijih, i usudili bismo se reći, najboljih brojeva ove lude godine - dvobroj VIDI 293-294.

 

VIDI 293 294 1

U novom broju pronaći ćete test računala sa 64 jezgre i 128 threadova temeljenog na AMD Threadripperu, koje smo složili za "mrvljenje milijuna poligona" 3D predloška Dubrovnika korištenog u kultnoj seriji Game Of Thrones. Saznajte je li ovaj ogromni PC doista pakleni stroj za renderiranje koji bi mogao koristiti svaki filmski studio u svijetu.

 

VIDI 293 294 2

Za usporedni hardverski test broja isprobali smo laptope u razredu do 6.000 kn, jako popularnoj kategoriji svestranih prijenosnika koja mnogima predstavlja cjenovni prag prijenosnika idealnih za rad i zabavu. Za taj novac možete dobiti doista odlične strojeve, a koji se kvalitetom i performansama izdvajaju od drugih otkrit će vam naš žestoki i detaljni test.

 

VIDI 293 294 3

Ovomjesečni događaj mjeseca pripao je dolasku naših prvih 100 VIDI Project X mikroračunala namijenjenih prvenstveno zagrebačkim srednjim STEM školama. Prve primjerke smo podijelili zagrebačkom MIOC-u i Srednjoj tehničkoj školi Ruđer Bošković, čiji će ih učenici i profesori najesen moći koristiti za edukaciju i uzbudljive projekte iz tematika programiranja, elektronike, automatike, robotike i mnogih drugih.

 

VIDI 293 294 10

U našoj temi pod nazivom "AMD XT CPU refresh" testirali smo najnovije AMD-ove mid-range i high-end procesore koje je AMD osvježio novim modelima zadržavajući im postojeće cijene. Isprobali smo isplati li se sada uskočiti u AMD okruženje ili pričekati seriju 4000.

 

VIDI 293 294 5 PC Play

U ljetnom dvobroju pronaći ćete i gaming specijal PC Play, u kojem vam na 29 stranica donosimo najavu hrvatskog Serius Sama 4 kroz intervju s grafičkim inženjerom Croteama Deanom Sekulićem, beta test najnovijeg battle royale hita Hyper Scape i recenzije najnovijih vrhunskih igara The Last Of Us Part II, Ghost Of Tsushima i F1 2020.

 

VIDI 293 294 4

U našem smo uredu složili idealni komunikacijski setup koji uključuje dva monitora, NAS-ove, uređaje za pojačavanje Wi-Fi signala, najbolji komunikacijski softver i druge elemente koji su nam omogućili savršenu povezanost sa svijetom. Pogledajte što donosi savršena komunikacijska soba za uvjete izolacije i rad od kuće općenito.

 

VIDI 293 294 6

U našem potpuno nezavisnom testu popularnih hrvatskih web trgovina s informatičkom opremom, između ostaloga smo provjerili kako se odnose prema zahtjevnim kupcima koji se predomišljaju, mijenjaju adrese isporuke, odustaju od kupnje i traže povrat novca. Kupovina online danas je in, a naše ocjene raznih elemenata usluge poput brzine isporuke pomoći će od onih koji će se doista potruditi da vaše pošiljke stignu najbrže i u najboljem stanju, bez obzira naručili nešto skupo ili "sitnicu" poput SD kartice.

 

VIDI 293 294 9

Naš poseban prilog VIDI.edu s podnaslovom "Zanimanja budućnosti", otkrit će vam kako prestižne hrvatske obrazovne ustanove već sada nude edukacijske programe za stvaranje zanimanja koja još ne postoje, jer se tek trebaju pojaviti u bliskoj budućnosti.

 

VIDI 293 294 7

Vjerujemo da ste se često našli u nekoj podzemnoj garaži u kojoj je vaš telefon ili laptop bio "out of network". Neki ljudi u garažama i do tri kata ispod razine tla imaju poslovne prostore u kojima su savršeno povezani s "gornjim svijetom", a mi vam otkrivamo kako i s kojom opremom u takvim uvjetima dobiti signal s punih 4-5 crtica na svojem gadgetu ili računalu.

 

VIDI 293 294 8

Uz naše redovne rubrike, recenzije pojedinačnog hardvera i softvera, vijesti iz svijeta ICT-a, tehnologije i znanosti, programerske radionice i dakako kolumnu našeg "aliena" Maka, vjerujemo da će vam ovogodišnji ljetni dvobroj VIDIja dobro zaposliti mozak i sva osjetila, kako biste bili spremni za neizvjesnu jesen u kojoj vam samo VIDI može garantirati nove uzbudljive sadržaje.

 

VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

U dvobroju Vidija ogroman test laptopa do 6000 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.