Još jedan dobitnik Vidi e-novation nagrade prodan za čak milijardu kuna - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Još jedan dobitnik Vidi e-novation nagrade prodan za čak milijardu kuna

Još jedan dobitnik Vidi e-novation nagrade prodan za čak milijardu kuna

Jednom od najvećih investicija u povijesti hrvatske ICT industrije, Zagreb je stavljen na svjetsku kartu gaming scene.

Nakon Mate Rimca koji je dobio Vidi e-novation nagradu za svoju inovaciju dok je još bio u garaži, a 10 godina kasnije prodao udjele svoje tvrtke za nevjerojatnih 150 milijuna eura, sada je još jedan Vidi e-novation dobitnik nakon 10 godina, od kako je dobio Vidi Award Zlatno Teslina jaje za inovaciju, prodan za čak milijardu kuna. To pokazuje koliko je Vidi e-novation Awards tada točno predvidio buduće zvijezde dok su još bili u samom začetku svog nevjerojatnog puta prema globalnom uspjehu.

Nanobit postaje dijelom švedske Stillfront grupe, jedne od vodećih svjetskih gaming kompanija u free-to-play segmentu. Transakcija će biti provedena u dvije tranše, pri čemu će Stillfront najprije kupiti 78% udjela za 100 milijuna dolara. Nakon dvije godine, Stillfront će kupiti ostatak udjela u Nanobitu po cijeni koja će ovisiti o kretanju dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) Nanobita u financijskim godinama 2021. i 2022. Ukupan iznos koji će Stillfront platiti na kraju transakcije bit će do 148 milijuna dolara, prilagođeno za stanje gotovine.

Stillfront je vodeća free-to-play kompanija koja okuplja 14 gaming studija diljem svijeta. Zapošljavaju više od 800 zaposlenika, a glavna tržišta su SAD, Njemačka, Bliski istok i Sjeverna Afrika te Francuska i Kanada. Sjedište je u Stockholmu, a kompanija je javno izlistana na Nasdaq First North Premier Growth Marketu. Njihov bogat portfelj igara karakteriziraju lojalni korisnici i igre koje su aktualne dugi niz godina.

Nanobitove igre ukupno su preuzete više od 145 milijuna puta, a na mjesečnoj razini ih igra preko 10 milijuna aktivnih igrača sa svih kontinenata svijeta. Najpopularnije igre su My Story, Hollywood Story i Tabou Stories.

Samo u ovoj godini, Nanobit je lokalizirao svoje igre na čak šest novih jezika i to na njemački, francuski, španjolski, talijanski, ruski i japanski, uz standardni engleski jezik, čime su se probili na više od 15 novih tržišta.

Nanobit će nastaviti poslovati kao i do sada, ali u vlasništvu Stillfront grupe. Sjedište ostaje u Zagrebu, a kompanija će i u budućnosti nastaviti ostvarivati ambiciozne razvojne planove.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Još jedan dobitnik Vidi e-novation nagrade prodan za čak milijardu kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.