Asusovo računalo za ORP program

Oculus najavio "Oculus Ready PC" program

Virtualna stvarnost svakim danom dobiva sve više novosti, pokazajući svoj potencijal i mogućnosti, ne samo u gamingu, već i u drugim industrijama, poput filma (animirani film "Henry"). Oculus Rift dolazi početkom sljedeće godine, čime će pokazati novu dimenziju gaminga na kompjuteru.

Na konferenciji Oculus Connect 2 najavljeno je kako je Oculus sklopio partnerstvo s mnogim trgovcima kompjutera i hardverskih komponenti, kako bi stvorio sustav koji će podržavati ili prelaziti minimalne standarde Oculusa. Ovakvi sustavi najavljeni su kao pristupačni cijenom, s fokusom na pojednostavljeno igranje na kompjuteru u VR, bez obzira da li se radilo o novom korisniku koji želi iskusiti VR ili "starom" gameru koji je upoznat s tehnologijom.
Također, Oculus (koji je u vlasništvu Facebooka) sklopio je partnerstvo s Intelom, AMD-om i Nvidiom kako bi osiguralo da kompatibilni hardver bude po cijeni pristupačnoj korisniku, prenosi TomsHardware. Kao minimum za traženu grafičku snagu igranja i ostalog iskustva u VR-u traži se Nvidijina GTX 970 i R9 290 od AMD-a.
Što se tiče procesora, za AMD nije ništa rečeno dok od Intela se traži i5-4590 ili ekvivalent. Memorija minimalno mora biti 8 GB-a.
Program "Oculus Ready PC" pružat će proizvođači poput Asusa, Alienwarea i Della; početnom cijenom od tisuću dolara. Kompjuter pogodan za Oculus i VR prvi je predstavio Asus, sa svojim G11CD i G20CB Oculus Ready stolnim računalima koji će izaći u približno vrijeme kao i Rift. Oculus je najavio više partnera i trgovaca početkom sljedeće godine, kad se bude približavao izlazak njihovog Rifta.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Oculus najavio

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.