Intelovo sjedište u Santa Clari, Kalifornija

Intelov Skylake će podržavati jedino DDR3L i DDR4 memorije

Intel je s novom, šestom generacijom svojih čipova, najavio kako će podržavati novi memorijski standard DDR4 dok će DDR3 biti podržan u malim količinama. Vidljivo je bilo da bi Skylake mogao podržavati samo DDR3L, no proizvođači matičnih ploča su sa svojim proizvodima objavili da će podržavati memoriju non-DDR3L.

Ovo pitanje i njegov odgovor "visio" je u zraku sve dok nije konačno objavljeno što će podržavati Intelov integrirani memorijski kontroler (IMC).
Skylake IMC službeno će podržavati samo DDR3L s voltažom od 1.35 V te DDR4 na 1.2 V, navodi TomsHardware. Tu se javlja pitanje mogućeg oštećenja matične ploče ali i procesora zbog visine voltaže, jer proizvođači poput Gigabyte, Asus i ASRock podržavaju DDR3 na 1.5 V i 1.65 V na nekim matičnim pločama.
Što se tiče radnog takta, podržavat će brzinu do 4133 MHz, bez obzira na činjenicu da DDR4 memorijski kitovi rade između 2133 i 3000 MHz. Kupci koji će kupovati memoriju trebaju biti maksimalno pažljivi kod nabavke memorije, te provjeriti voltažu i brzinu radnog takta.

U novom broju časopisa Vidi, broj 235, imamo veliku temu o Intel Skylake ahitekturi a uz to predstavljamo i usporedni test Z170 matičnih ploča.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intelov Skylake će podržavati jedino DDR3L i DDR4 memorije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.