Pi-Top Computers predstavlja Pi desktop računalo niske cijene

Pi-Top Computers predstavlja Pi desktop računalo niske cijene

Nakon što je isti tim predstavio pi-top prijenosnik, sada predstavljaju jeftino desktop računalo. 

Pi-Top Computers postali su poznati po svojem Pi-Top prijenosniku, koji se bazirao na Raspberry Pi 2 računalu.

Pod nazivom pi-topCEED predstavljaju tako proizvod koji nazivaju "prvim Raspberry Pi desktop računalom" na svijetu. Pi-topCEED je zamišljen kao "plug and play" desktop računalo, što znači da sve što korisnik treba napraviti je spojiti miša i tipkovnicu, te je spreman za rad.

Riječ je i o potpuno modularnom računalu, što znači da ga je moguće nadograditi raznim hardverskim komponentama koje će doći na tržištu.

Na stranici se navodi cijena od 99 dolara (oko 697 kn), a uz Raspberry Pi 2 računalo, korisnik će dobiti i 13,3-inčni HD LCD zaslon i prednji zvučnik.

Dolazi s predinstaliranim pi-topOS operativnim sustavom baziranim na Raspbianu. Uz njega tu su i aplikacije poput 3D Slash, Sonic Pi, Scratch, RaspberryPi Resources, Libre (Writer, Impress i Calc), te MMORPG igra CEED Universe, navodi službena stranica projekta.

Za razvoj projekta, kompanija je krenula putem crowdfunding financiranja na Indiegogo portalu.  Uspjeli su u nekoliko dana, umjesto traženih 50.000 dolara, prikupiti 91.670 dolara, dok je do isteka kampanje ostalo još 25 dana.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pi-Top Computers predstavlja Pi desktop računalo niske cijene - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.