NZXT predstavio Mantu, prvo mini-ITX čelično kućište

NZXT predstavio Mantu, prvo mini-ITX čelično kućište

Komapnija NZXT najavila je svoje prvo mini-ITX kućište, koje dolazi sa zakrivljenim čeličnim panelima i prostorom za višestruke radijatore za vodeno hlađenje.

Iako je u svijetu ovaj brend jako poznat, kod nas je nedavno stigao. Zadnji predstavljeni proizvod bio im je zanimljivi dodatak HUE+ LED napredni sustav osvjetljenja, a sada predstavljaju novo kućište zanimljivih mogućnosti. Manta kućište može prihvatiti mini-ITX matične ploče, dva 2,5-inčna drive baya koji su vidljivi preko njegovog transparentnog prozora. Moguće je ugraditi i treći koji se nalazi kod napajanja, a tu je i podrška za dva 3,5-inčna drive baya, od kojih je jedan ispod napajanja, dok drugi ispod SSD postolja.

Manta 4

Do njih je moguće lako doći putem micanja bočnog panela. Kompanija NZXT navodi kako posjeduje dosta mjesta za dobar cable managment i instalaciju najvećih napajanja (do 363 mmm), zahvaljujući svojim zakrivljenim čeličnim panelima. Svaki panel je stvoren sa strukturalno pojačanim čelikom. Filteri za prašinu s prednje strane i napajanja lako je moguće izvaditi.

Manta

Što se tiče vodenog hlađenja, kompanija je kazala kako je ovo prvo mini-ITX kućište koje može podržavati tri radijatora.  Jedan od 120 mm radijator može se instalirati na prednjoj, dok je na prednjoj strani i vrhu moguće je nadodati 280 mm radijator. Podržava do dva klasična ventilatora do 140 mm na prednjoj strani (dva 120 mm su uključena), dva od 140 i 120 mm na vrhu, te jedan od 120 mm na stražnjoj strani.
Ima čistog prostora za CPU do 160 mm, te za GPU do 363 mm, navodi službena stranica.

Manta 6

Njegove dimenzije iznose 245 x 426 x 450 mm, dok mu je težina procijenjena na 7,2 kg. Dolazi u tri boje: bijelo-crna, crno-crvena i crna. Svaki od tih modela ima i mogućnost odabira s verzijom prozora ili bez njega.

Manta 7

Cijena mu iznosi 140 dolara (oko 995 kn). Dostupan je za sada putem pred-narudžbe, a isporuke se očekuju od 9.veljače.

Manta 5

Našu zadnju recenziju njihovog kućišta, H230 Classic, možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NZXT predstavio Mantu, prvo mini-ITX čelično kućište - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.