Gamescom 2016: AOC premijerno predstavio svoje prve VR naočale - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Gamescom 2016: AOC premijerno predstavio svoje prve VR naočale

Gamescom 2016: AOC premijerno predstavio svoje prve VR naočale

U borbu za sve zastupljeniji VR ulazi i poznati proizvođač monitora, AOC.

AOC je na ovogodišnjem Gamescom sajmu održanom u Kölnu od 18. do 21. kolovoza premijerno predstavio javnosti svoje prve virtual reality naočale. 

Virtual reality, odnosno proširena stvarnost najavljivana je na velika vrata no nakon kratkog vremena nije se posebno uspjela probiti na tržište. Međutim, ove godine svi znakovi pokazuju da je napokon došlo vrijeme za njezin daljnji razvoj i popularnost. Goldman Sachs u svom izvješću objavljenom u siječnju ove godine navodi kako VR „ima potencijal stvoriti multimilijardersku indrustriju, i mogućnost da bude revolucionarna promjena načina igranja kao što je to bila pojava osobnih računala u povijesti.“

Mogućnosti upotrebe su različite, osim za igranje video igara (i vojsku), postajući sve popularniji pri video zabavi, raznim događanjima, obrazovanju, zdravstvu, inženjeringu i čak kod nekretnina. Temeljna značajka VR-a je kreiranje izuzetno prožimajućeg iskustva za sve korisnike koji žele doživjeti poptuno novu dimenziju igranja video igara ili pogleda na neki drugi sadržaj, a može ih odvesti i na kilometrima udaljenu destinaciju. Ono što dijeli ovu tehnologiju od još veće zastupljenosti je njegova trenutna visoka cijena uređaja kao što su Rift ili Vive. Ulazak na VR tržište najavio je i Acer koji je sklopio suradnju sa Starbreezeom, kako bi što brže izdao StarVR uređaj.

AOC VR

Za AOC, ulazak u HMD tržište je prirodni korak, rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog managementa u EMEA, dodajući: „Kao podružnica najvećeg svjetskog proizvođača monitra, mi u AOC-u smo uvijek bili na čelu razvoja na tržištu monitora. Siguran sam da su naše prve VR naočale samo početak jednog odličnog razvoja i da se naši korisnici mogu radovati još uzbudljivijim uređajima u ne tako dalekoj budućnosti.“

Ono što se za sada zna (iako se može promijeniti kod finalne verzije) je da će biti dvostruko jeftiniji od Oculus Rift CV1 uređaja, te da će imati dva OLED panela sa 1200 x 1800 rezolucijom po ekranu i 90 Hz frame rateom. Za sada nisu poznati nikakvi detalji o točnom izlasku ili cijeni njihove verzije VR naočala.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gamescom 2016: AOC premijerno predstavio svoje prve VR naočale - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.