Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13

Kada je bio predstavljen HP Spectre 13 sa svojih 10,4 mm debljine bio je najtanje prijenosno računalo. Druga generacija predstavljena je kao najtanji model s dodirnim ekranom, a osim što je zadržato vrlo tanak profil, smanjeni su rubovi ekrana i uređaj je uži i plići.

 

HP Spectre 13 vidilab

Osim što ima touchscreen, radi se i o ekranu UDH razlučivosti kojeg od ogrebotina štiti Corning Gorilla staklo. Novi Spectre 13 stiže s Intelovim procesorima osme generacije i  to s Core i5 i i7 modelima s četiri fizičke jezgre. Što se tiče izrade, kućište je napravljeno od aluminija i karbonskih vlakana, a modeli dolaze u bijeloj bojisa zlatnim odsjajem ili tamnosivoj s bakrenim.HP Spectre 13 vidilab1

 

Tipkovnica je pozadinski osvjetljena i u punoj veličini, dok su zvučnici smješteni iznad tipkovnice. Osim Core i5 i i7 procesora, Spectre dolazi sa PCIe SSD diskom do 1 TB i u konfiguracijama do 16 GB radne memorije. Baterija bi trebala izdržati preko 11 sati uporabe, a ugrađena je tehnologja Fast Charge koja bi uređaj od 0 do 50 posto trebala napuniti za 30 minuta.

HP Spectre x360 13 vidilab
Predstavljen je i model HP Spectre x360 koji je nešto deblji, a radi se o konvertibilnom uređaju. Samo ime otkriva da se ekran može u potpunosti okrenuti pri čemu dobivamo tablet način rada. Kod njega nema velikih promjena u odnosu na prošli model. Nešto manje dimenzije, zaobljeniji kutovi i čitač otiska prsta na strani laptopa neki su od noviteta. I Spectre x360 dolazi s aluminijskim kućištem, s prepoznatljivom srebrnom bojom ili tamnosivoj s bakrenim odsjajem te ograničenom izdanju zlatne s ružičastim naglascima.

HP Spectre x360 13 vidilab2I njegov 13 inčni zaslon dolazi s 4K rezolucijom, a hardverske specifikacije su manje više iste kao i kod ultratankog Spectra 13. Osim čitača otiska prsta, ovaj model dolazi i sa integriranom zaštitom od pogleda u verziji s FullHD ekranom koji se aktivira pritiskom na tipku. Uređaj dolazi s olovkom za crtanje s certifikatom Windows Ink. Kada se postavi pod kutom, olovka osjetljiva na pritisak omogućuje precizno crtanje i pisanje u oba načina rada.
HP Spectre 13 trebao bi se u Hrvatskoj pojaviti krajem studenog po cijeni od 9.999 kuna, dok će početna cijena za Spectre x360 biti tisuću kuna manja.

HP Spectre x360 13 vidilab1

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.