Samsung planira proizvodnju Cryptomining čipova

Samsung planira proizvodnju Cryptomining čipova

Čipovi specifično napravljeni za kopanje neke kriptovalute postoje već godinama, no ovo je prvi puta da se tako velika kompanija odlučila za masovnu proizvodnju

 

Samsung, koji ima iskustva u proizvodnji svojih, pa i tuđih dizajna čipova, nije ostao imun na potražnju za hardverom koji bi kupcima mogao donijeti zaradu kopajući kriptovalute. Trenutno je kupnja grafičkih kartica najjednostavnija odluka, a uređaji namijenjeni specifično za tu namjenu su odmah na drugom mjestu. ASIC čipovi daleko su optimiziraniji za kopanje, no nisu svestrani kao grafičke kartice, te jednom kada ih više ne trebate teško ih je preprodati, dok se na grafičkim karticama i tu da nešto zaraditi.

Samsungovi čipovi biti će proizvedeni na 10nm tehnologiji te pružati dodatnu uštedu energije pri kopanju. Točna implementacija još nije poznata, a neke alternativne valute su specifično napravljene da ih bude teže kopati sa ASIC računalima. Vrijeme će reći, no voljeli bismo da proizvođači krenu s proizvodnjom memorije koja nedostaje u GPU segmentu, RAM segmentu i ostalima čiji konačni proizvodi zbog nestašice memorije cjenovno rastu te se poskupljenja očekuju kroz većinu 2018.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung planira proizvodnju Cryptomining čipova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.