Predstavljena nova linija iPhone uređaja

Predstavljena nova linija iPhone uređaja

Apple je upravo predstavio nove iPhone modele, iPhone XS i iPhone XS Max.

 

Novi iPhone uređaji su nas iznenadili jer umjesto evolucije iPhonea 8 predstavljaju evoluciju iPhonea X koji je bio Appleov premium pametni telefon.

103401954 0ce7ded1 57de 4de5 aa23 8ec389f6fc3b


iPhone XS fizička obilježja dijeli sa iPhoneom X, dok su se promjene dogodile “ispod površine”. Za one koji traže veći uređaj tu je iPhone XS Max, sa najvećim ikad zaslonom na iPhoneu. Njegova dijagonala iznosi čak 6,5 inča no zbog vrlo visokog omjera okvira i samog zaslona njegove dimenzije su usporedive sa onima iPhonea 8 Plus čiji zaslon ima dijagonalu manju za čitav inč.

aaa


Apple je svoje nove telefone opremio vlastitim A12 Bionic chipsetom sa šesterojezgrenim procesorom i četverojezgrenim grafičkim procesorom. Apple tvrdi kako je novi A12 chipset čak 50% energetski učinkovitiji, prvenstveno zahvaljujući 7nm proizvodnom procesu. Velika nadogradnja dolazi i u količini radne memorije, i XS i XS Max opremljeni su sa 4GB radne memorije.

apple event 2018 153 w782 1


Voljeli ga ili mrzili, Apple je u notch smjestio impresivan broj komponenti

Oba uređaja dolaze sa najnovijom verzijom Appleova operativnog sustava, iOS 12. Za razliku od iPhonea X koji je bio dostupan u samo dvije, novi uređaji su dostupni u tri boje: Space Gray, Silver i Gold.

 

iPhone XS, XS Max i XR u svim bojama

Apple je predstavio još jedan iPhone, zanimljivog imena iPhone XR. iPhone XR dimenzijama se nalazi između XS i XS Max, sa zaslonom dijagonale 6,1 inča i nižom rezolucijom od 1792×828 piksela. Za razliku od AMOLED zaslona XS i XS Max, iPhone XR koristi standardni IPS zaslon zbog svoje niže cijene. Opremljen je istim A12 Bionic chipsetom no sa 3GB radne memorije. iPhone XR dolazi u čak šest boja: White, Black, Red, Yellow, Coral i Blue što će korisnicima dati mogućnost da se istaknu u moru crnih uređaja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljena nova linija iPhone uređaja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.