Veliki test Samsung Galaxy Z Flip preklopnog telefona

Veliki test Samsung Galaxy Z Flip preklopnog telefona

Preklopna budućnost?

Nakon Folda, Samsung je predstavio nešto drugačiji koncept telefona s preklopnim ekranom. Promijenile su se dimenzije i osnovni princip, pa Samgung Galaxy Z Flip preklopni ekran ne koristi da bi bio veći, nego da postane manji prilikom sklapanja.

Veliki test novog Samsung premium preklopnog telefona donose nam kolege iz Mobila. Ono što detektiramo kao glavni izazov ovog novog kocepta je izdržljivost. Iako na našim detaljnim hardverskim testovima funkcioniraju besprijekorno, kako će se preklapni mehanizam ponašati kroz dulje razdoblje znat ćemo tek tad na kraju tog vremenskog perioda.
Galaxy Z Flip dolazi s velikim 6,7'' ekranom rezolucije 1080x2636 piksela i taj je ekran glavna zvijezda. Savitljiv je, a prelazak preko sredine otkriti će vam neravnine pod zaslonom, no to je jedva primjećuje.

Samsung Galaxy Z Flip 1 2

Na sredini vrha zaslona Galaxy Z Flip ima malu selfie kameru u stilu kojega Samsung ima na većini uređaja te je “izrezana” iz ekrana. Zaslon se opet pod određenim kutom ovdje ponaša konkavno ili udubljeno tamo gdje je kamera. Mi smo se morali truditi da uopće uhvatimo efekt na slici te se ne osjeti pod prstima.
Rubovi zaslona sa svih strana prekriveni su zaštitnom plastikom kakva je dodana i na Fold uređaje kako bi se zaštitili rubovi AMOLED zaslona. Ona staje jedino na dijelu gdje se zaslon presavija, a tu nailazimo na malenu kopču koja drži zaslon. Pomoću nje se uvijek presavine na pravu stranu bez odvajanja od ostatka uređaja.

Samsung Galaxy Z Flip 15
Kod zakrivljenih telefona specifično je što dolaze sa zamjetno višom cijenom i zasada je to kategorija za entuzijaste. Pozitivno je što Z Flip dolazi i na naše tržište sa Qualcomm Snapdragon 855+ čipsetom koji je ipak nešto jači od Samsungovih Exynos čipseta.
U novom broju časopisa Vidi za travanj možete pročitati kako smo usporedili Samsung Galaxy Z Flip sa Huawei Mate Xs preklopnim uređajem, a detaljnu recenziju Samsungovog novog preklopnog telefona koji dolazi s 8 GB radne memorije i 256 GB interne memorije pročitajte kod kolega s Mobil.hr na ovoj poveznici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Veliki test Samsung Galaxy Z Flip preklopnog telefona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.