Nezaobilazni alat u redakciji - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nezaobilazni alat u redakciji

Nezaobilazni alat u redakciji

Samsung Galaxy S20+

 

Često niti ne primjećujemo koliko doista u poslu koristimo pametni telefon. Jedan smo dan odlučili pratiti što sve radimo sa Samsung Galaxy S 20+.

Nakon laganog kašnjenja na posao od 15 minuta vrijeme je za brzi plan rada. Bliže se rokovi i događaji i to do lista se ubrzavaju nesmiljenim tempom. Prva stvar na dnevnom redu je posjet partneru koji se nalazi na drugom kraju grada. Bez puno razmišljanja samo se u Google Karte aplikaciju upiše ime kompanije i izračun udaljenosti te najpovoljnije rute je tu. Stisnem početak i krenem obaviti taj sastanak s obveznim mjerama socijalne distance naravno.

Iskreno, nisam gledao vremensku prognozu iako bi trebao jer je srpanj do sada više ličio na jesensku uvertiru nego na toplo sunčano ljeto.

navigacija.jpg

  Google karte: Unijeli smo ime poslovnog kontakta i u dva klika dobili najbržu rutu do željenog odredišta

 

Google assistent

Google assitent 2

  Google Asistent: Prije odlaska na teren asistenta smo upitali za vremensku prognozu, koja je srećom bila prava ljetna za razliku od spustilo se nebo kišnog vikenda

 

Za svaki slučaj, jer ću nakon parkiranja morati pješačiti pedesetak metara, pomoću Google Asistenta sam provjerio vremensku prognozu i nije bilo potrebno ponijeti kišobran. Da se to barem moglo reći za protekli kiša pada-čupaju se stabla vikend.

Youtube music

  YT Music: Servis nudi slušanje ogromne kolekcije glazbe bez reprodukcije videa

 

Da ne slušam repetitivne pjesme, skočio sam na YouTube Music, posebnu aplikaciju i player na kojoj se može slušati glazba bez reprodukcije videa. Naravno da sam player spojio bluetoothom na sustav u službenom automobilu koji na volanu ima upravljanje multimedijom, pa se lakše podnese zagrebački promet uz super personaliziranu glazbu. Reprodukcija je krenula s Baretom i Majkama, a završila nakon par pjesama na klasiku Urbana & 4.

Google duo 2

  Google Duo: Video pozivi odličan su način za brzi sastanak kada nastane problem

 

Na sastanak, naravno, nisam ponio specifikacije uređaja, pa sam preko Google Duo aplikacije bacio video poziv s voditeljem testnog laba koji nam je dao potrebne informacije. Zapravo smo možda mogli i cijeli sastanak odraditi preko prilično kvalitetne video konekcije.

U svakom slučaju, po povratku je trebalo napraviti post za Instagram profil, a savršeni kandidat koji nam je upravo stigao na test bio je srednjostrujaški Samsung Galaxy A41.
Fotografirao sam AMOLED ekran živopisnih boja pomoću glavne kamere od 64 megapiksela u sustavu od četiri stražnje kamere na Galaxy S20+ modelu.

Samsung Native SNAPSEED 1

  Snapseed: Nakon slikanja Galaxy A41 za Instagram Vidilaba, doradili smo fotografiju u odličnoj aplikaciji s puno alata i predložaka

 

Iako je kvalitetom zadovoljena forma stavljanja ovakve fotografije na Instagram, za uređivanje u stilu kojeg koristimo aplikaciju Snapseed koja ima nevjerojatno napredne funkcije uređivanja i dodavanja natpisa, stilova i filtera.

Uređivač fotografija napredniji je od Adobeove Photoshop mobilne aplikacije i nezaobilazni je softver većine ljubitelja Instagrama.

U pauzi od redakcijskih sastanaka i pisanja članaka dobili smo na recenziju novu mobilnu igru jednog hrvatskog studija. Nakon skidanja s Play trgovine, sigurnost se može verificirati uz Google Play Protect koji svakodnevno skenira i odobrava ogromne količine aplikacija.

Uz sve te zadatke, Galaxy S20+ korišten je za instant poruke, e-mailove, pregled Facebook, Instagram i Twitter mreža te za surfanje o najnovijim IT vijestima.

Poslijepodne je na red došla šetnja u prirodi s djecom i savršena prilika za fotkanje Fokus uživo načinom u kojemu objekt slikanja ostane u boji dok je zamućena pozadina iza u crno-bijelom.

Kraj dana dočekao sam s 35% baterije, a jedino nisam stigao zaigrati Brawl Stars, što ću upravo krenuti.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nezaobilazni alat u redakciji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.