IFA 2020: Qualcomm najavio ubrzano širenje 5G mreže

IFA 2020: Qualcomm najavio ubrzano širenje 5G mreže

Qualcomm je na ovoj IFA konferenciji imao virtualno predstavljanje svoje vizije budućnosti.Naravno, ona uključuje snažnu 5G mrežu, te transformaciju velikog broja industrija u tome smjeru.

5G se ubrzano implementira u sve većem broju država, a Qualcomm očekuje preko 750 milijuna 5G mobitela u rukama korisnika do 2022. Godine.

 

qualcomm 1 2

No, samo poboljšanje mobitela nije cilj. Qualcomm želi oživjeti što veći broj industrija, te očekuju da će kroz desetak godina pojedini strojevi, uređaji, pa i lampe biti povezani direktno u cloud.

Naravno, Qualcomm se fokusira i na razvoj pravog 5G-a. Riječ je naravno o 5G mmWave te njegovoj implementaciji. Ona je nešto sporija s obzirom na cijenu implementacije, no korisnicima će donijeti ogromno ubrzanje, ne samo brzina, već i responzivnosti. Prosječna brzina 5G mmWave tehnojogije krajnjih korisnika je oko 900 Mb/s, dok sub-6 GHz brzine u prosijeku dostižu 225 Mb/s na 5G tehnologiji.

 

qualcomm 1 3

Kako bi se dodatno ubrzao razvoj 5G tehnologija, Qualcomm je službeno najavio implemetaciju 5G tehnologija i u seriju 400 svojih čipseta, donoseći nove tehnologije u vrlo pristupačne mobitele, te otvarajući 5G tržište potencijalno do 3,5 milijardi korisnika. .

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2020: Qualcomm najavio ubrzano širenje 5G mreže - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.