Novi Snapdragon 888 Plus ne pokazuje značajna poboljšanja

Novi Snapdragon 888 Plus ne pokazuje značajna poboljšanja

Qualcomm godišnje izbaci dva flagship čipseta serije 800, te "Plus" modeli često imaju poboljšane performanse.

Ove godine Qualcomm svojem flagship Snapdragon procesoru u refresh verziji nije dao puno poboljšanja. Svake godine u ljeto, na scenu stupa poboljšani čipset koji proizvođači mogu staviti u svoje mobitele za drugu polovicu tekuće godine.

Ovi refresh čipseti često su overclockane verzije udarnih modela s početka godine pa se generalno ne očekuju veliki pomaci, no izgleda da se ove godine Qualcomm odlučio u potpunosti posvetiti novom Snapdragon 895 modelu koji će biti najavljen krajem godine jer 888 Plus donosi minimalne promjene.

Da skratimo priču, gotovo sve specifikacije ostaju iste, od modemske 5G komponente preko memorije do grafičke komponente. Jedine dvije promjene su mali boost u radnoj frekvenciji za najjaču Cortex-X1 jezgru koja sada ima maksimalni boost na 2,995 GHz sa originalnih 2,84 GHz.

Druga promjena je malo značajnija po samim brojevima, a riječ je o AI performansama novog čipseta koji sada imaju snagu od 32 TOPS sa originalnih 26 TOPS. Naravno, ovo poboljšanje će osjetiti samo aplikacije koje specifično koriste ovu komponentu Qualcommovog SoC-a, što znači da generalni korisnici neće primijetiti nikakva poboljšanja trenutno.

Još nije poznato koji točno modeli dolaze sa novim čipsetom, no očekujemo zanimljive mobitele u drugoj polovici godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Snapdragon 888 Plus ne pokazuje značajna poboljšanja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.