NVidia zaokružuje ponudu sa RTX 3090 Ti karticom impresivnih specifikacija i cijene

NVidia zaokružuje ponudu sa RTX 3090 Ti karticom impresivnih specifikacija i cijene

Veliki nedostatak trenutnih grafičkih kartica ne zaustavlja proizvođače da nadobudno predstave nove modele kartica, a NVidia ima novi vrh ponude o kojem ćemo vjerojatno moći samo čitati na webu.

Najnovija verzija dolazi u obliku MSI-jeve RTX 3090 Ti SUPRIM X grafičke kartice te nam daje do znanja da su uistinu svi limiti za karticu oslobođeni kako bi se postigle maksimalne moguće performanse koje ova generacija NVidijine arhitekture može postići. Za početak, MSI preporučuje napajanje računala od minimalno 1000 W kako bi se omogućilo dovoljno snage za rad kartice iako naravno neće doseći toliku potrošnju. Kartica koristi tri 8-pinska utora za napajanje pa ne možete koristiti bilo koji PSU.

RTX 3090 Ti koristiit će 84 SM jedinice sa 10.752 CUDA jezgre zajedno sa "Next-gen RT i Tensor" jezgrama, no pitanje je radi li se o jezgrama koje su trenutno u seriji 3000 s obzirom da su i one 2. generacija, ili se radi o 3. generaciji ovih tehnologija. Uz sve to, radna frekvencija standardno iznosi 1860 MHz, dok ju je MSI overclockao na 1900 MHz (ta frekvencija u stvarnosti raste ovisno o termalnim mogućnostima hladnjaka) kao i TDP od 480 W. 

Memorija je također pojačana te kartica dolazi sa 24 GB GDDR6X koja ima brzinu od 21 Gb/s što znači da će kartica imati ukupnu brzinu memorije do oko 1000 Gb/s propusnosti.

Kartica bi trebala biti predstavljena do kraja mjeseca, a prema nekim online dućanima, cijena bi se mogla kretati od 3.200 EUR pa na više.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NVidia zaokružuje ponudu sa RTX 3090 Ti karticom impresivnih specifikacija i cijene - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.