Akcija na monitore koja se ne smije propustiti

Akcija na monitore koja se ne smije propustiti

Odlični monitori za office i zabavu

Donosimo vam izbor od pet monitora koji se svakako isplate ugrabiti dok traje akcija u nekom od domaćih dućana gdje smo ih i tražili.

Monitori svaki imaju svoju publiku i ovisi naravno što na njima želite raditi, no s ovakvom investicijom garantirate dugogodišnji rad bez potrebe za upgradeom.

Ako ne planirate igrati kompetitivne igre, savjetujemo da pogledate ponudu uredskih monitora koji često imaju neke korisne dodatke, ovisno naravno i o cjenovnom rangu. Gaming monitori će također zadovoljiti i u poslovnim zadacima, no jedno je sigurno, a to je da ako se bavite ikakvim grafičkim poslom potrebna vam je kalibracija boja, barem u ovom cjenovnom rangu.

 

Philips 34 346B1C/00 - 4.353,00 kuna

ZA: Ultraširoki monitor donosi sve moderne mogućnosti koje bi od njega mogli očekivati bilo da se bavite uredskim poslom, opuštate kod kuće ili gameate. Uz standardne priključke naoružan je i USB-C priključkom koji jednom žicom prenosi podatke za prikaz sadržaja na monitoru, a istovremeno puni kompatibilan laptop sa PD 3.0 standardom do 60 W snage.

 

philips monit

Riječ je o 34” monitroru rezolucije 3440 x 1440 piksela s brzinom osvježavanja od 100 Hz, idealnim omjerom performansi za većinu korisnika kada pričamo o percepciji pokreta. Ovo je zakrivljeni VA panel što znači visoku svjetlinu od 300 nita kao i visok kontrast sadržaja.

Protiv: Voljeli bismo 10-bitni panel, a zaobljenost bi mogla biti previše oštra za neke korisnike (1500 R)

 

Rezolucija: 3440 x 1440 piksela

Tip panela: VA

Svjetlina: 300 nita

Dijagonala: Ultraširoki, 34”

Zakrivljeni: Da, 1500 R

 

 

AOC CU34P2A – 3.799,00 kuna

ZA: Ovaj monitor također ima ultraširoki dizajn koji se pokazao i te kako atraktivan u business svijetu gdje je multitasking standard. AOC se sa svojim modelima trudi pogoditi omjer cijene i funkcija koji smatramo da će se dopasti potencijalnim korisnicima jer dobivaju sve moderne benefite ovakvog monitora, s visokom svjetlinom od 300 nita i visokim kontrastom zahvaljujući VA panelu.

 

AOC ulktrawide

Zakrivljenost monitora istovremeno rješava loš kut gledanja VA panela tako da vam je sav sadržaj uvijek u punoj kvaliteti. Sa brzinom osvježavanja od 100 Hz, sva animacija i kretanje kroz sustav su značajno glađi i oku ugodniji, a možete i zaigrati jednom kada je radni dan gotov.

Protiv: Nedostatak USB-C povezivanja s laptopom za istovremeno punjenje laptopa znači da mu nedostaje future-proofing kojeg bi očekivali.

 

Rezolucija: 3440 x 1440 piksela

Tip panela: VA

Svjetlina: 300 nita

Dijagonala: Ultraširoki, 34”

Zakrivljeni: Da, 1500 R

 

 

LG 27GN880 – 4.399,00 kuna

ZA: Ovaj monitor ima optimalan omjer rezolucije i dijagonale sa 27” i 2560 x 1440 piksela za gaming jer moderne grafičke kartice mogu tu rezoluciju tjerati na svih 144 hz, a vi nećete imati screen-door efekt nižih rezolucija. Osim brzine osvježavanja bitna je i responzivnost piksela koju LG stavlja na 1 ms tako da se u potpunosti umanjuje blur. Osim FreeSync-a, podržan je i G-Sync od Nvidije pa ste spremni za najzahtjevniji gaming.

 

LG

Prednost monitora je što u samom startu dolazi s naprednim držačem dizajniranim da se prikvači za rub stola i tako ne zauzima prostor, a više zglobova držača omogućuje uistinu velik izbor postavki kod okretanja monitora ili približavanja prema korisniku. Tu je i svjetlina od čak 350 nita s Nano IPS matricom.

Protiv: Iako nosi HDR brending, ovaj monitor ga jednostavno ne može prikazati, već samo “prepoznaje signal i simulira efekt”

 

Rezolucija: 2560 x 1440 piksela

Tip panela: Nano IPS

Svjetlina: 350 nita

Dijagonala: širokokutni, 27”

Zakrivljeni: Ne

 

 

DELL S3222DGM – 3.000,00 kuna

ZA: Iznimno popularna serija monitora od DELL-a nudi brojne moderne funkcije po atraktivnoj cijeni. Zakrivljeni širokokutni zaslon ima rezoluciju 2560 x 1440 piksela te ju vrti brzinom od 165 Hz pa je gaming na kompetitivnoj razini iznimno čist i precizan, a i casual gameri će ga svakako znati cijeniti. Uz to ima i visoku svjetlinu od oko 350 nitsa, a koristi i VA panel tako da je kontrast također vrlo atraktivan.

 

dell

Zakrivljenost mu je manja od ultrašriokokutnih modela sa 1800R, Postoji više vrlo sličnih modela, neki imaju dodatan USB Hub na sebe kao i različite pozicije OSD upravljača.

Protiv: Za dobivanje punih 165 Hz morate koristiti DisplayPort priključak jer se radi o starijem standardu.

 

Rezolucija: 2560 x 1440 piksela

Tip panela: VA

Svjetlina: 350 nita

Dijagonala: Širokokutni, 32”

Zakrivljeni: Da, 1800 R

 

 

Samsung S27A700 – 2.274,00 kuna

ZA: Odličan uredski i kućni monitor zadovoljiti će svakog korisnika osim okorjelih gamera. 4K rezolucija garantira iznimno oštru sliku i uživanje u multimediji, a dodatni modovi rada poput slabijeg plavog svijetla manje će umarati vaše oči. Tanki rubovi omogućuju lagano slaganje dva do tri ovakva monitora za lakši multitasking, ovisno o vašim potrebama.

 

samsung

Svjetlina od preko 300 nitsa znači da se na njima lagano radi i danju, a ima i odvojeni VESA mount od stalka tako da ga možete kombinirati i sa Mini-PC sustavom za još veću uštedu radnog prostora.

Protiv: Dok je moguće kupiti odvojeni stalak zahvaljujući VESA standardu, onaj s kojim dolazi omogućuje samo mijenjanje nagiba.

 

Rezolucija: 3840 x 2160 piksela

Tip panela: IPS

Svjetlina: 300 nita

Dijagonala: Širokokutni, 27”

Zakrivljeni: Ne

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Akcija na monitore koja se ne smije propustiti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.