Veritas NetBackup 10

Veritas NetBackup 10

Automatizacija i zaštita podataka u multi-cloud sustavima

Većina tvrtki u poslovanju koristi više cloud usluga, a uz bujajući remote i hibridni rad taj se trend još uvećao. NetBackup 10 nova je verzija rješenja koje omogućuje zaštitu i automatizaciju podataka u multi-cloud uvjetima koji uključuju AWS, Azure usluge, SaaS zaštitu i Kubernetes kontejnere.

Koji god poslovni ili privatni uređaj koristili, u nekoliko klikova ili dodira vjerojatno ćete se susresti s cloud uslugom. Bilo da se radi o privatnom Google mailu, ili Office 365 poslovnoj usluzi, programiranju u zaštićenom Kubernetes kontejneru ili pregledavanju fotografija s Google Photosa ili iClouda.

Ako su obični korisnici isprepleteni s cloud uslugama, jasno je da su tvrtke još više u tom području. Prema istraživanju Vanson Bournea, čak 94% tvrtki trenutačno ima multi-cloud strategiju. U prijevodu, to znači da su podaci raštrkani kroz različita cloud rješenja, a pristupa im se sa sve većeg broja aplikacija.

Ideja iza cloud rješenja je u izbjegavanju plaćanja skupe infrastrukture, a kao dodatni benefit cloud rješenja su ponudila iznimnu fleksibilnost rada s bilo kojeg uređaja i s bilo koje lokacije uz mogućnost nastavljanja tamo gdje smo stali. Budući da se podaci mijenjaju konstanto, tako i backup i recovery rješenja moraju biti fleksibilna.

Da bi tvrtke mogle imati pojednostavljeni i automatizirani Disaster Recovery u cloudu, moraju biti zadovoljeni preduvjeti optimiziranih podataka u tranzitu kod backupa te brzog povrata podataka iz clouda. Kada to preslikamo na multi-cloud okruženja, nameće se pitanje optimizacije, isplativosti i drugih problema. Mnoge se tvrtke u tom procesu muče s kompleksnim situacijama, rizicima i skaliranjem.

NetBackup 10 kao rješenje

Već trideset godina na tržištu NetBackup pomaže organizacijama u backupu i svim dodatnim uslugama koje su proizišle iz promjene paradigme poslovanja prema cloudu. Nova verzija rješenja donosi neke značajne prednosti. Jedna od ključnih opcija je podrška za zaštitu i povrat multi-cloud Kubernetes kontejnera.

Uz to NetBackup 10 podržava zaštitu SaaS aplikacija, a tu je i dalje automatski rad s AWS i Azure uslugama.
Tvrtke koje odaberu novu inačicu poznatog rješenja mogu ubrzati prihvaćanje raznih cloud rješenja kao što su:
■ Backup u cloudu
■ Cloud arhiva
■ Disaster recovery u cloudu
■ Virtualizacijske tehnologiji poput: Docker kontejnera, Red Hat virtualizacija, OpenStack i VMware

Moguće je premještati, kopirati i vraćati podatke sa i između cloud rješenja. Podizanje i micanje aplikacija te njihov povrat moguće je uz NetBackup 10 automatizirati. Aplikacija uzima snapshot backupa i kretanja podataka, čime se omogućuje fleksibilnost usluge.

Napredne mogućnosti NetBackup 10 oslobodit će vas hardverskih i troškova cloud pohrane jer se radi deduplikacija za klijenta s jednim poslužiteljem i bez rehidracije podataka.
Učinkovitost cijelog procesa povećat ćete kroz unaprijed izgrađene API-je. Poboljšajte sigurnost i usklađenost s kontrolom pristupa temeljenom na ulozi (RBAC) i pohranom, vanjskim certifikacijskim tijelom, dvofaktorskom autentifikacijom, proaktivne modele licenciranja pametnog mjerenja i Dynamic NAT. AWS Snowball rješenje omogućit će prijenos petabajta podataka u cloud, a uštedjeti možete optimizacijom pohrane u cloudu s Azure snapshotima.

Glavni benefiti NetBackup 10 rješenja

Najnovija inačica NetBackupa podržava više od 1400 mjesta za pohranu, više od 800 izvora podataka i preko 60 cloud rješenja. Zbog korištenja clouda kao mete disaster recoveyja putem NetBackup slika, smanjuje se trošak backupa i disaster recovery usluga. Moguće je u workflow ugraditi i detekciju anomalija koja se odvija uz umjetnu inteligenciju i strojno učenje, a može detektirati ransomware i druge maliciozne napade.

Možda i najatraktivnija značajka je smanjenje troškova u omjeru 100:1 za backup iz snapshota i replikacija za AWS, Azure i Kubernetes okruženja. NetBackup 10 optimizira backup u cloud koristeći jedinstvenu end-to-end deduplikaciju za Azure, Google Cloud Platform arhivu i AWS Glacier.

Što se tiče Kubernetesa, NetBackup može oporaviti, zaštiti i otkriti sve komponente aplikacija bilo koje Kubernetes distribucije u tvrtki ili cloudu. Jednako tome, rješenje može ponuditi vrhunsku zaštitu za OpenStack. API vođena, dinamična i automatizirana zaštita uz brz i granularan povrat glavne su karakteristike u ovom slučaju.

 

The NetBackup Story 8

 

NetBackup SaaS zaštita: Backup podataka za Microsoft 365

Jedna od najraširenijih poslovnih cloud platformi je Microsoft 365. Iako organizacije misle da će se Microsoft automatski pobrinuti za zaštitu podataka, postoje brojne opasnosti za vaše podatke. Neke od najvećih prijetnji su ransomware napadi ili slučajno brisanje podataka od korisnika.

Kako bi se pokrila oba ta scenarija, Veritas NetBackup SaaS zaštita štiti od svih scenarija gubljenja podataka. Ovo rješenje pokriva cijeli 365 paket uključujući poštanske sandučiće, Teams, OneDrive i SharePoint.
Uz pomoć Azure Active Directoryja, NetBackup omogućuje backup kao uslugu za Microsoft 365. Integracija s 365 API-jem je jednostavna i omogućuje potpuni sintetički backup svih podataka. Također se radi zajednički backup cjelokupne Microsoft 365 aplikacije.

Jedan od glavnih benefita prilikom restorea podataka je mogućnost odabira granularnoga ili cjelovitog povrata i to na originalne ili alternativne lokacije.
Uz SaaS zaštitu imate potpunu kontrolu nad hosting regijama, dozvolama i politikama. Sigurnost je osigurana end-to-end enkripcijom, a s obzirom na to da ne postoji limit na pohranu, usluga je skalabilna.

 

The NetBackup Story 10

 

Zašto NetBackup 10?

S obzirom na to da je za 60% Chief Information Officera optimizacija potrošnje u cloudu glavna misao vodilja, uštede za multi-cloud okruženja koja proizlaze iz skalabilne i automatizirane NetBackup 10 usluge iznimno su vrijedne. Podržani su svi glavni cloud provideri i razvojni kontejneri.
Moguće je smanjiti IT resurse za 28%, te 24% za upotrjebljen prostor pohrane. Uz sve to do 90% se smanjuje trošak IT management softvera.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Veritas NetBackup 10 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.