Poslovno rješenje za nadzor vozila, strojeva i opreme

Poslovno rješenje za nadzor vozila, strojeva i opreme

Napredno praćenje i nadzor

Cjelovito A1 rješenje nudi profesionalni GPS sustav za nadzor vozila, strojeva i opreme te upravljanje flotom automobila, kamiona, plovila ili strojeva uz brojne napredne opcije poput putnih i servisnih naloga.

Tvrtke koje imaju cijelu flotu vozila poput logističkih, velikih proizvođača ili prijevoznika, ali i kompanije koje imaju manji vozni park mogu ostvariti velike uštede putem profesionalnih rješenja za nadzor vozila. Zamislite situaciju u kojoj desetine vozača odabire krivu rutu, vozi neoptimalno uz veću potrošnju goriva ili neke druge manje nepravilnosti.

Iako se takve stvari čine kao sitnice, u velikoj slici donose tvrtkama ogroman skriveni trošak. Ako na to dodamo još veće prijestupe kao što je korištenje vozila ili strojeva u svrhe izvan poslovnog plana, jasno je zašto je cjelovito A1 rješenje za nadzor vozila, strojeva i opreme dobra ideja.

Uz praćenje vozila, strojeva i opreme, dobivate profesionalni GPS sustav za nadzor te upravljanje flotom automobila, kamiona, plovila i radnih strojeva. Samo smanjivanjem sitnih i većih nepravilnosti u svakodnevnom radu, sustav će donijeti velike uštede i povećati učinkovitost flote vozila.

 

A1 native 1

Cloud rješenje omogućuje praćenje i nadzor flote vozila na mobilnim uređajima, tabletima i računalima.

 

Što se sve može pratiti

Sustav prati vozila i šalje ključne informacije u realnom vremenu te na taj način omogućuje potpunu kontrolu nad flotom vozila i strojeva. No ne radi se samo o automobilima i kamionima u ovom fleet management sustavu. Usluga nadzora sad je prilagođena i za vlakove i željezničke strojeve, plovila, jahte, građevinske, industrijske i poljoprivredne strojeve, ali i kontejnere, pakete, vrijednu robu i opremu na terenu.

 

simon micheler CIQnCqOTork unsplash

markus winkler 3vlGNkDep4E unsplash

 

Sustav se sastoji od GPS modula, senzora koji očitavaju podatke iz putnog računala te mogućih dodataka za senzor goriva, temperature i vrata. Tu su i senzori za praćenje opreme vozila poput podizača, jedinica za hlađenje i hidrauličnih jedinica.

Rješenje omogućuje vozačima prijavu kroz različite platforme te je omogućena interakcija s vozačima i upraviteljima strojeva. U svakom trenutku sustav omogućuje pregled pozicije i stanja vozila te očitanje spomenutih senzora. U isto vrijeme sustav nudi niz naprednih mogućnosti kao što su praćenje troškova, izradu putnih i servisnih naloga te evidenciju štete.

Prednosti GPS nadzora vozila

Ovakvo fleet management rješenje unapređuje korištenje flote, dok u isto vrijeme smanjuje operativne troškove i povećava raspoloživost. Korištenjem centralnog upravljanja troškovima omogućuje se optimizacija procesa nabave i održavanja. Jedna od stvari koja donosi gotovo nevidljiv trošak je neprimjerena vožnja službenih vozila što stvara veći trošak amortizacije i kraće servisne intervale.Odabere li vozač krivu rutu za dostavu, potrošit će se više goriva. Ove i neke druge pogreške mogu se eliminirati upotrebom sustava za praćenje čime dolazimo do ušteda koje ovakvo rješenje omogućuje.

 

wolfgang hasselmann nbRgZltoOck unsplash

 

Korisnik nema troškove ugradnje i konfiguracije, a postoji garancija na uslugu tokom cijelog vremena korištenja. A1 Praćenje strojeva, vozila i opreme je Cloud rješenje zbog čega korisnici nemaju brige oko održavanja. Isto tako ne postoje kapitalna ulaganja, već se cijeli sustav plaća kroz mjesečnu naknadu.

Nadzornu ploču sustava možete pregledavati na pametnom telefonu, tabletu ili računalu. Ako se pojavi problem, korisnička podrška je dostupna 24 sata dnevno kroz cijelu godinu bilo gdje u Hrvatskoj.

 

nigel tadyanehondo GOD2mDNujuU unsplash

 

Paketi rješenja za nadzor vozila

Osnovna usluga omogućuje trenutni uvid pozicije i kretanja, kontrolu troškova uz centralizirano upravljanje i planiranje te precizan uvid u način i učinkovitost korištenja. Na osnovni paket moguće je nadograditi dodatne pakete ovisno o potrebama tvrtke. Ovo su neke od najboljih opcija u dodatnim paketima.

Putno računalo omogućuje čitanje parametara putnog računala vozila. Na taj način ćete u aplikaciji u realnom vremenu vidjeti brzinu vozila, broj okretaja motora, potrošnju goriva i mjerač kilometara. Treba napomenuti da se dostupni parametri mogu mijenjati ovisno o tipu vozila.

Sonda za gorivo još je jedan zanimljiv dodatni paket koji omogućuje uvid u stanje goriva u spremniku u jedinici vremena. Sonda također detektira utakanje ili istakanje goriva iz spremnika te nagli pad razine goriva u spremniku.

U bilo koje vozilo u floti moguće je ugraditi sustav za registraciju vozača u vidu iButton ili RFID kartica. Na taj način moguće je pratiti koja osoba upravlja vozilom. Tahograf je još jedna dodatna opcija koja očitava i analizira podatke s tahografa vozila, plovila ili radnog stroja.

Cjelovito A1 rješenje za nadzor ima opciju dodavanja senzora posebne namjene. Među dodatnim senzorima su oni za praćenje pojedinih dijelova vozila, opreme ili imovine. Primjer je senzor temperature tovarnog spremnika, senzor otvaranja vrata ili rada dijela stroja specifične namjene.

Uz fizičke dodatke, dodatni paketi mogu uključivati vrstu vožnje, odnosno praćenje koristi li se vozilo u privatne ili službene svrhe. Roaming paket prati parametre vozila izvan RH u realnom vremenu.
U dodatne pakete rješenja spada i integracija s drugim sustavima. Moguće je GPS praćenje vozila povezati s postojećim informacijskim sustavima kao što su ERP, knjigovodstveni sustav i drugi specijalizirani sustavi unutar tvrtke.
Na stranicama za poslovne korisnike A1 Hrvatska već postoje prijedlozi nekih predefiniranih paketa za osobna vozila, građevinarstvo, trgovinu, poljoprivredu i druge djelatnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Poslovno rješenje za nadzor vozila, strojeva i opreme - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.