Nokia predstavila novi Logo kao i promjenu smjera razvoja kompanije

Nokia predstavila novi Logo kao i promjenu smjera razvoja kompanije

Dok svi znamo Nokiu kao proizvođača mobitela, već neko vrijeme se kompanija time ne bavi, već su se okrenuli drugim, profitabilnijim proizvodima.

Malo guglanja će vam otkriti velike pomake kada je Nokia svoj brend prodala Microsoftu, a nekoliko godina kasnije brend Nokia u smislu mobitela preuzeo je HMD, grupacija koja je pod brendom Nokia ponovno počela prodavati mobitele.

Već neko vrijeme HMD pod brendom Nokia izbacuje samo entry-level i budget mobitele kao i "feature" mobitele koji koriste stari, klasični dizajn kada su vladali SMS i MMS, te uglavnom imaju fokus na pozive.

Nokia kao Finska kompanija s druge strane svoj fokus stavlja na razvoj 5G mreža kao i enterprise rješenja, segment koji im je rastao za 21% u prošloj godini s 8% udjelom u prodaji, a CEO taj udio želi povećati na dvoznamenkaste vrijednosti. Snagu su pokazali i odlukom njemačkog suda kojim je zabranjena prodaja Oppo i OnePlus mobitela u Njemačkoj jer nisu plaćali za 5G patente Nokiji.

Novi logo predstavlja i njihov novi brend koji predstavlja Nokiju današnjice, fokusiranu na globalne mreže kao i sve njima bliske tehnologije.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nokia predstavila novi Logo kao i promjenu smjera razvoja kompanije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.