Uvodnik - Vidi 257/258 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Uvodnik - Vidi 257/258

Uvodnik - Vidi 257/258

Minuta je dovoljna

Kad, ako ne sad i tko, ako ne mi? Poznata doskočica koja baš prigodno u ovom trenutku, dok pišem posljednji uvodnik prije ljetne pauze, slikovito nagovještava skoro spuštanje redakcijskih roleta s glasnim treskom i konačni odlazak u privremeni ljetni limb. Da, to je to. Planulo je sunce iznad naših glava dovoljno da poželimo malo snijega.

Tomislav 28 5

Vrijeme je da otpustimo kočnice pa neka nas noge nose do tamo gdje prestaje dosadna svakodnevica, a počinje zabava pa makar se provodili samo na virtualnom „rollercosteru“"

No, prije nego li se to zaista i desi, učinit ćemo ipak sve da ispunimo prazninu ljetnih dana sa onim što smo sebi svih ovih mjeseci željeli, a nismo stigli, mogli i usudili se priznati. Vrijeme je da otpustimo kočnice pa neka nas noge nose do tamo gdje prestaje dosadna svakodnevica, a počinje zabava, pa makar se provodili samo na virtualnom „rollercosteru“ po vlastitim moždanim vijugama, gledajući samo satima u prazninu, zar ne?
Eh, ipak, mislim da vam mi kao dobar prijatelj vašeg slobodnog vremena nećemo to dozvoliti i svakako ćemo vam pokvariti taj podmukli plan, da uživate u ljetnom ništavilu ne radeći ništa, kada se bar sada, bar ovih mjesec dana možete nesputano – igrati.
Kažu da je naša planeta stara oko 4,6 milijardi godina, pa vele, ako skaliramo to nepojmljivo razdoblje u nama pojmljivih 46 godina, tada si možemo predočiti da smo mi kao civilizacija tek 4 sata na ovom kamenu koji se vrti oko Sunca, dok se industrijska revolucija, koja je katapultirala našu civilizaciju u neviđeni napredak, dešava tek u posljednjoj minuti tog predočenog trajanja planete.
Naravno, potpuno opravdano spočitavaju nam da smo u toj važnoj minuti našeg najsjajnijeg razvoja uspjeli uništiti 50% svih šuma na Zemlji, ali ja bih ipak nekako dao naglasak na afirmativnoj činjenici da smo u toj minuti ipak otišli na Mjesec, izašli iz našeg Sunčevog sustava, otkrili subatomske čestice, dokučili starost svemira, izumili gomilu lijekova kojima smo produljili ljudski život i smanjili smrtnost djece, napravili Pac-man i snimili Avatar.
Igramo se nažalost i s opasnim stvarima, pa se kroz besmislene ratove ubijamo i razaramo puno jače nego li prije, kada nismo imali tehnologiju. Ali srećom za civilizaciju, izmišljena su računala i virtualni svjetovi pa danas možemo prazniti svoju potrebu za destrukcijom ubijajući izmišljene neprijatelje i zombije ali zato pomoću te tehnologije imamo priliku baviti se još i boljim stvarima, da izgradimo bolji svijet. Ili se možda samo zavaravamo time. Ali eto, dao sam vam dobar alibi da se igrate ovaj mjesec do mile volje i naravno oslobođeni krivnje da radite nešto loše.
Kad sam vam dao jako dubok razlog da opravdate svojim roditeljima, djevojci, dečku, supruzi, vlastitoj djeci zašto se igrate dok drugi, recimo, gledaju dnevnik, možete uroniti u izbor naših 75 najbitnijih stvari koje o igrama trebate znati. Jer kao što vidite, napredak civilizacije ovisi o tome koliko ćete biti moćni da shvatite svijet video igara a kuda bolje od toga da to činite sami.
Kroz zabavnih pedesetak stranica teme o svijetu igara, prošli smo sve: od korisnog hardvera koji vam za takav provod treba pa do alata za razvoj igara, bar da shvatite što je sada u trendu, da vam drugi ne mogu prodavati maglu kako je svijet igara rezerviran samo za gejmersku elitu koja je to u stanju razumjeti. Uživajte i u igrama s našeg DVD-a, jer imate nekoliko vrlo dobrih cijelih igara i naravno u odmoru od igranja pročitajte i druge naše supervruće teme koje smo istražili i opisali za vaše gladne geekovske oči.
Vrijeme je, dakle, da se i mi sada zasluženo odmorimo od svih odličnih brojeva koje smo vam ove godine pripremali, VIDImo se, dragi naši čitatelji, ali tek za dva mjeseca, tamo negdje kada se poravnaju dan i noć :-)

Sadržaj časipisa Vidi 257/258 potražite na ovom linku!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.