Sharkoon S90 RGB White

Sharkoon S90 RGB White

Šarenilo vodenog svijeta

Sharkoonovo kompaktno vodeno hlađenje sa 360 mm radijatorom vizualno izgleda iznimno atraktivno, odlično hladi, a pritom ga možete koristiti s gotovo svim modernim procesorima. Cijena mu je također prilično pristupačna za vodeno hlađenje ove klase.


Sharkoon je tijekom ove godine predstavio svoje prve modele All in One vodenih hlađenja. Preciznije, Sharkoon je predstavio kompletnu seriju novih vodenih hladnjaka pod nazivima S70 RGB, S80 RGB i S90 RGB. Pritom, S70 i S80 posjeduju 240 mm radijatore, dok high end S90 model dolazi s većim, 360 mm radijatorom. Svi modeli su opremljeni ARGB ventilatorima s PWM regulacijom, a cijene su im prilično pristupačne. Mi smo testirali high end model S90 RGB bijele boje.

Svestrano i atraktivno

Ovaj je model namijenjen moćnijim računalima i hlađenju rastrošnijih procesora. Ono što smo svakako odmah zamijetili je odlična kvaliteta izrade. Prije svega završne obrade kod 360 mm radijatora. Priloženi ventilatori koriste hidrodinamičke klizne ležajeve i imaju po 12 ARGB LED-ica, a i, što se tiče samih cijevi i spoja bloka za hlađenje s pumpom, sve je odrađeno na najvišoj razini. Moramo reći kako je i sam radijator prilično kompaktan s obzirom na debljinu od 27,5 mm, što olakšava ugradnju.

Nadalje, Sharkoonovo S90 RGB vodeno hlađenje podržava praktički sve danas najzastupljenije procesorske utore, odnosno vrste procesora. Podržani su najnoviji Intelovi LGA1700 i AMD-ovi AM5 procesori, ali i nešto stariji LGA1200 i AM4 modeli. Još važnije, ovaj hladnjak možete instalirati i na AMD-ove Threadripper procesore s obzirom na to da su podržani utori TR4 i TR4X. Dakle, riječ je o vrlo svestranom hladnjaku koji možete koristiti s velikim brojem modernih procesora.

Također, u samom pakiranju dobit ćete sve potrebno za instalaciju i korištenje s pojedinom vrstom procesora, te manju tubu kvalitetne DOWSIL termalne paste. Sama instalacija je prilično jednostavna i relativno brza.

Što se tiče bloka s pumpom, on je promjera 71,5 x 52,3 mm, a sam vodeni blok ističe se bakrenom bazom. Gornji dio bloka odlikuje reflektivna površina koja je, dakako, u radu osvijetljena i izgleda vrlo efektno. Brzina pumpe iznosi od 1600 do 3200 okretaja, a cijevi su duljine 400 mm i dovoljno su fleksibilne, što olakšava ugradnju. Zanimljivo je kako gornji plastični dio vodenog bloka možete zakrenuti u željenom smjeru kako bi promijenili orijentaciju osvijetljenog Sharkoonovog logotipa.

Spajanje dostupnih RGB ventilatora vrši se putem 4-pinskog PWM priključka pri čemu je moguće ventilatore „povezati“ zajedno kako bi se smanjila količina kablova. Nadalje, ventilatori na rubovima imaju male gumene odbojnike koji sprečavaju prijenos vibracija na radijator ili kućište.

Učinkovito  hlađenje

Vizualno gledano, novo Sharkoonovo vodeno hlađenje svakako nas je ugodno iznenadilo vrlo atraktivnim izgledom. Bilo da je riječ o vodenom bloku ili o ventilatorima, osvjetljenje djeluje iznimno efektno u raznim bojama, a možete ga podesiti i uskladiti s drugim uređajima. Povrh svega, ovo Sharkoonovo hlađenje pokazalo se poprilično učinkovitim i po pitanju hlađenja najnovijih procesora. Potencijal hlađenja je vrlo dobar i ovaj će hladnjak ohladiti i veće potrošače u svijetu procesora. Također će vam omogućiti mogućnost overclockiranja većine dostupnih procesora bez da morate brinuti o visokim temperaturama. Dakako, na vama je da odaberete želite li najbolje mogućnosti po pitanju hlađenja ili hoćete nešto tiši rad. Dostupni ventilatori jesu nešto bučniji pri maksimalnom broju okretaja, međutim, ukoliko odgovarajuće optimizirate brzinu vrtnje ventilatora, možete uživati u znatno tišem radu, a pritom su performanse po pitanju hlađenja i dalje više nego dobre.

Sharkoonov S90 RGB svakako je svestran i kompaktan All In One hladnjak koji odlično izgleda, dobro hladi i pritom podržava veliki broj modernih procesora. Cijena mu je također poprilično pristupačna za 360 mm vodeno hlađenje s RGB osvjetljenjem.

 

hlad.png

 

Više informacija

 • Model: S90 RGB
 • Ukupna ocjena: 4,3
 • Performanse: Vrlo dobre
 • Isplativost: Vrlo dobar
 • Dojam: Vrlo dobar
 • Proizvođač: Sharkoon
 • Dimenzije/težina: 71 x 52,3 mm
 • Dimenzije radijatora: 392mm x 121mm x 27,5 mm
 • Podržani socketi: Intel Socket LGA 115X / 1366 / 1200 / 1700 / 2011 / 2011-3 / 2066 (Core i3 / i5 / i7 / i9 ) AMD TR4 / TRX4 / AM5 / AM4 / AM2 / FM2 / FM1 / AM3+ / AM2+ / AM2
 • Plus: kvaliteta izrade, atraktivno RGB osvjetljenje, 360 mm radijator, vrlo dobre performanse, podrška za sve najnovije procesorske utore, uključujući LGA 1700 i AM5, podrška za AMD-ove Threadripper procesore, jednostavna instalacija
 • Minus: nešto bučniji ventilatori pri maksimalnom broju okretaja
 • Ustupitelj i cijena: Sharkoon www.sharkoon.com 149 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon S90 RGB White

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon S90 RGB White - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.