Lenovo Legion Y520 15-IKBM

Lenovo Legion Y520 15-IKBM

Grafički snagator

Iako je Lenovo poznat po svojim ThinkPad poslovnim prijenosnicima, velik dio njihove ponude latopa čini i serija Y gaming prijenosnika.

Lenovova serija Y gaming laptopa s vremenom je prerasla u potpuno novi podbrend pod imenom Legion. Kvalitetom izrade Lenovo Legion Y520 15-IKBM-80YY nas je svakako zadovoljio. Iako ima potpuno plastičnu konstrukciju, ne ostavlja dojam loše kvalitete izrade jer se radi o kvalitetnoj plastici. Pri laganom pritisku nijedan dio kućišta nije škripio i svi spojevi među panelima kućišta se odlično poklapaju. Jedina mana kvalitete izrade prilično je kruta šarka zaslona koja pri otvaranju može podići cijeli laptop.

Dizajn Lenova Legion Y520 15-IKBM-80YY je prilično decentan za jedan gaming laptop. Iako dizajn ne obilježavaju crveni umeci i slični naglasci koji daju do znanja da se radi o gaming laptopu, kućište ima nešto agresivnije kutove koji odaju da se ne radi o klasičnom laptopu. Procesor ugrađen u Lenovo Legion Y520 15-IKBM-80YY je Intel Core i5 7300HQ s četirima fizičkim i četirima logičkim jezgrama. Grafička kartica adut je konfiguracije ovog laptopa jer se radi o Nvidia GTX 1060 Max-Q grafičkoj kartici, koja je među najboljima na testu.

Lenovo Y520 15 IKBM 8YY 2

 

Radnom memorijom ovaj model nije bogat — ima 8 GB memorije, što bi u određenim naslovima moglo kočiti grafičku karticu. Uređajima za pohranu Lenovo Legion Y520 15-IKBM-80YY nije najbolje opremljen. Iako ima tvrdi disk kapaciteta čak 2 TB, koji će omogućiti spremanje vrlo velike kolekcije igara, nedostatak SSD-a čini ga prilično sporim tijekom svakodnevnog rada i podizanja sustava. Testiranjem u igrama potvrdili smo da se radi o odličnoj grafičkoj kartici koja se može nositi i s najzahtjevnijim AAA naslovima. Nažalost, procesor i radna memorija nisu na istom nivou i u Battlefieldu 1 u Conquest multiplayer game modeu, koji je vrlo zahtjevan po pitanju procesora i radne memorije, uočili smo popriličan bottleneck od procesora, koji je GTX 1060 Max-Q gušio do te razine da je prosječan framerate bio na razini GTX 1050.

Lenovo Y520 15 IKBM 8YY 3

 

U ostalim, procesorski manje zahtjevnim naslovima ostvarili smo odlične framerateove iznad 50 sličica u sekundi uz najviše postavke kvalitete grafike. Jedini naslov koji je pri testiranju Lenovo Legion Y520 15-IKBM-80YY bacio na koljena bio je Deus Ex: Mankind Divided, u kojemu je ostvario prosječan framerate od 35,2 sličica u sekundi te dokazao da za njegovo pokretanje pri najvišim postavkama kvalitete grafike morate imati zvijer od računala. Sustav hlađenja ovog modela je odličan i po termalnim i akustičkim performansama.

laptopi pregled 7

 

Tijekom stress testiranja temperatura procesora dosegla je samo 81 stupanj, dok je grafička kartica ostala vrlo hladna uz maksimalnih 72 stupnjeva. Čak i tijekom stress testiranja sustav hlađenja bio je prilično tih, što je za svaku pohvalu s obzirom na niske maksimalne temperature. Zaslon ugrađen u ovaj model među najboljima je na testu zahvaljujući visokoj svjetlini, odličnom kontrastu i vrlo širokim kutovima gledanja. Tipkovnica je definitivno najgora komponenta periferije ovog laptopa. Iako ima vrlo dobar layout, vrlo je spužvasta, odnosno nedostaje joj taktilnost koja je nužna za igranje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Legion Y520 15-IKBM

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Legion Y520 15-IKBM - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.