Microsoft Surface Pro 7 Plus LTE

Microsoft Surface Pro 7 Plus LTE

Pravi poslovni suputnik

Microsoft je svoju liniju Surface Pro tableta striktno fokusirao na poslovni svijet pa tako nećete naletjeti na značajne fizičke razlike unazad nekoliko iteracija.

Microsoft je svoju seriju hardvera većinom specijalizirao te su idealni za poslovni svijet. Naravno, prosječan kupac neće se razočarati, ovisno o onome što očekuje od tableta. Surface Pro tableti mahom koriste Intelove low power procesore s generacijskim nadogradnjama bez značajnijih upgradea s jedne generacije na drugu, već se novotarije dodaju postepeno. To je slučaj i s najnovijim Pro 7 Plus modelom, koji je prvi upgrade nakon 2019. te ostaje na istom broju (7), a dobiva Plus naziv, detalj o kojem vodite računa odlučite li se na kupnju jer ipak ima nekoliko sitnica koje bi vas mogle zainteresirati, pogotovo ako tražite novi prijenosnik za poslovne svrhe.

Pogledajmo prvo što dobivamo izvana, a zatim i kakve nam promjene donosi nova Plus verzija. Tablet je izvana jednak originalnom modelu 7, koji je vrlo sličan prijašnjoj šestici. Tablet sprijeda pokriva staklo s 3:2 zaslonom od 2736 x 1824 piksela, omjer po nama idealan za surfanje webom kao i za korištenje office alata. Multimedija će radi različitih omjera ipak malo patiti u kvaliteti prikaza s crnim rubovima, a rubovi ostaju značajni kao i kada je ovaj dizajn prvi put došao kod Surface Pro 5 modela. Oko samog zaslona ispod staklene površine imamo crne rubove od 1,3 cm do 1,5 cm, ovisno o stranici (kraće stranice imaju deblje rubove). S jedne strane, olakšava se čvrsto držanje tableta, no moderniji dizajn tableta s tanjim rubovima ne zadaje korisnicima neke ekstremne poteškoće u današnje vrijeme pa bismo ipak voljeli vidjeti nešto tanji obrub. Ostatak tableta je metalan te čvrsto stoji u ruci i nema nikakvih savijanja za vrijeme rukovanja. Rubovi tableta s gornje strane imaju i perforacije za kakvo-takvo hlađenje, no imajte na umu da se tablet hladi pasivno te ne proizvodi mehaničke zvukove. Stražnja strana na gornjem dijelu ima kameru, dok je Microsoft logo na donjoj polovici tableta.

Microsoft Surface Pro 7 Plus 1

Donja polovica ima ugrađeni držač na čvrstoj šarci koja ga može držati na velikom rasponu kutova, a šarke su vrlo čvrste i lagano je koristiti touchscreen kada je tablet naslonjen. Ispod tog držača kriju se i najnoviji dodaci novog Plus modela tableta. Ovisi o modelu koji odaberete, no tablet možete dobiti i s LTE povezivosti, a riječ je o 4G brzinama i tehnologiji, a podržava Nano SIM karticu. Osim toga, tu je još jedan otvor, a riječ je o poklopcu ispod kojeg se krije SSD tableta. Ovakav pristup vidjeli smo i na tabletima kineskih proizvođača, a uvelike olakšava upgrade sustava kao i održavanje u slučaju kvara, jer ipak se radi o poslovnom tabletu za kompanije. Koristi se M.2 2230 specifikacija SSD diska, odnosno relativno maleni diskovi kakvi su nešto rjeđi na tržištu, no opcija imate i kod nas. Kada je tablet postavljen na stalku, s gornje strane ruba nalaze se gumbi za paljenje/zaključavanje kao i kontrolu glasnoće odmah pored.

Lijeva strana ima utor za slušalice te je magnetizirana za držanje stylusa, dok s desne strane imate standardan USB A utor, kao i USB-C utor koji može služiti za punjenje ili DisplayPort izlaz. Na kraju, tu je i Microsoftov jedinstveni konektor koji standardno dolazi za prikapčanje punjača, no Microsoft želi da upravo njega koristite i za spajanje periferije poput dockova, koji su, naravno, jedinstveni radi konektora. Punjenje tableta specificirano je na 65 W te podržava većinu USB-C 65 W standardnih punjača.

Microsoft Surface Pro 7 Plus 2

Oko zaslona ima još par detalja. Na gornjim kutovima crnih rubova pronaći ćete male ureze koji sadrže po jedan zvučnik sa svake strane, pružajući odličan zvuk direktno prema korisniku. Iako nedostaje dubokih tonova, zvuk je vrlo jasan i kod glasnijeg slušanja pa nemamo puno zamjerki. Gornji rub također ima i nekoliko vidljivih senzora. Osim kamere visoke kvalitete koja će osigurati solidnu videokonferenciju, tu je i infracrvena kamera koja služi za login putem Windows Hello usluge za prepoznavanje lica. Sam zaslon, kako smo već spomenuli, koristi 3:2 omjer sa 12,3”, a radi se o IPS panelu solidnih performansi, iako nije bilo pomaka već nekoliko generacija. Može pokazati gotovo cijeli sRGB spektar (98%), a vidljiv je i iz oštrijih kutova gledanja. Svjetlina od preko 400 nita omogućuje korištenje tableta i na dnevnom svijetlu, no trebat će se malo okretati da se izbjegnu refleksije, ovisno o okolini.

Od hardvera, Plus model tableta donosi 11. generaciju Intelovih procesora. Mi smo na test dobili srednji i5 model koji jedini dolazi s LTE povezanošću. Intel i5 1135G7 procesor donosi četiri jezgre brzine od 2,4 do 4,2 GHz te se osjeti značajna razlika dok radi na punjaču, a slabiji je na bateriji. Imajte na umu da se radi o pasivnom hlađenju pa će procesor vrlo brzo obavljati manje zadatke, no ako ga opteretite performanse će mu opadati kako se temperatura kućišta povećava. Sukladno tome, tablet nije idealan za kompleksnije zadatke, no u našem testiranju nije prešao 45 °C, što je i dalje solidno za držanje tableta u ruci s obzirom na to da je najtopliji na sredini kućišta. Integrirana grafika je Intel Iris Xe grafici s 80EU-a koja u usporedbi sa standardnim Pro 7 modelom donosi grafičko poboljšanje u performansama od čak 50% bez dodatne potrošnje energije. Kad smo već kod energije, baterija je specificirana na do 15 sati rada, no za te vrijednosti morate biti vrlo konzervativni s potrošnjom kako bi se približili tom trajanju. Realističnije trajanje kod standardnog uredskog rada možete očekivati u rangu od 8 do 10 sati što je i dalje pristojno, no na poslovni put ipak ponesite i punjač. 

Više informacija

  • Model: Surface Pro 7 Plus LTE
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 4
  • Opremljenost: 4
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: Microsoft
  • Procesor: Intel Core i5 1135G7
  • Memorija: 16 GB
  • Grafički sustav: Intel Iris Xe G7 80EU
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Zaslon: 12,3”, 3:2 omjer, 2736 x 1824 piksela
  • Mreže: WiFi 6, BT 5, LTE
  • Sučelja: USB A, USB Type C
  • OS: Windows 10 Pro
  • Dimenzije i masa: 292 x 201 x 8,5 mm/796 g
  • Plus: Novi Intelov procesor nudi impresivne grafičke mogućnosti bez dodatne potrošnje
  • Minus: Visoka cijena, zastarjeli dizajn
  • Ustupitelj i cijena:

    Microsoft, www.microsoft.com

    Cijena: 8.300,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Microsoft Surface Pro 7 Plus LTE

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoft Surface Pro 7 Plus LTE - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.