Samsung Galaxy A70 - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70

Veliki, za one malog džepa

Samsungov Galaxy A70 po niskoj cijeni nudi zadivljujuće dimenzije, atraktivan izgled i performanse koje ne mogu proći nezapaženo.

U svijetu iPhonea, Huawei P serije i Samsungove S serije, pet minuta slave dočekao je i novopridošlica u Galaxy obitelji, Samsung Galaxy A70. Iako dolazi iz malo slabije serije, uređaj nas je oduševio. Od dizajna, pa do kamere i performansi, svestranost je tolika da može uspješno zadovoljiti ukus i potrebe čak i onih najzahtjevnijih.

Duga i bez kiše

Dizajn novog Galaxyja A70 ne razlikuje se previše od njegova prethodnika A50. Slijedi isti “3D Glasstic” dizajn, kod kojeg glasstic označava naziv za staklenu plastiku. Prvo što nam je zapelo za oko je ‘duga efekt’, koji nastaje presijavanjem svjetla pod različitim kutovima na stražnjoj strani uređaja. Jedina mana takve stražnje strane je njezina ‘osjetljivost’ na otiske prstiju. 3D zakrivljenost pozadine čini uređaj ugodnim za držanje, što je zaista korisno s obzirom na to da je riječ o uređaju većih dimenzija. Sa 6,7-inčnim infinity-U Super AMOLED ekranom i rezolucijom od 1080 x 2400 piksela, jedan je od najvećih Samsungovih mobilnih uređaja. Govoreći u brojkama, gustoća piksela od 393 ppi nije nas impresionirala, ali nedostatak se primjećuje tek kada ga stavite pored neke od većih faca u ekipi gustoće piksela. Ono što nam se najviše svidjelo na zaslonu Galaxyja A70 su žarke boje i duboki crni tonovi. Također, neki od velikih pluseva su vrlo dobra osjetljivost zaslona na dodir i vidljivost na otvorenom pri maksimalnom osvjetljenju ekrana. Unatoč veličini, težina uređaja mjeri iznenađujuće malih 183 grama, uz debljinu od samo 7,9 mm, što olakšava korištenje na dulje staze. Svakako vrijedi pohvaliti i ergonomičnost. Umjesto postavljanja tipke za zaključavanje visoko na bočnu stranu okvira, Samsung se odlučio smjestiti ga niže, blizu sredine, omogućujući posezanje na prirodniji i ugodniji način. Međutim, možda ćete morati malo protegnuti ruku kako biste dosegnuli tipke za kontrolu zvuka, koje se nalaze iznad prethodno navedene tipke za zaključavanje.

Samsung 1

Jedna k’o nijedna, pa zato tri

Galaxy A70 dolazi s trostrukim fotoaparatom koji uključuje 32 MP primarnu kameru s f / 1.7 otvorom, 8 MP ultra širokokutnu kameru i 5 MP kameru dubine

Ovo je prilično standardna postavka koju smo primijetili kod Samsunga ove godine. Sustav trostruke kamere nudi određenu svestranost, a aplikacija fotoaparata je dovoljno jednostavna da bi se čak i vaša baka snašla u njoj. Obje, i prednja i stražnja kamera, pružaju odlične rezultate u dobrim svjetlosnim uvjetima. Posebno bismo istaknuli rad na dnevnom svjetlu, na kojem primarni fotoaparat može snimiti vrlo detaljne fotografije s izvrsnim bojama i kontrastom, koji se također mogu podesiti u Pro načinu rada. Međutim, agresivno poništavanje buke povremeno kvari doživljaj. To je najviše vidljivo pri zoomiranju uslikane fotografije. Dinamički raspon mogao je biti bolji, a i optimizator scene često je sumnjičav. Iznimno širokokutna kamera izvrsno radi. Omogućava proširenje kuta za čak 45 stupnjeva, što je dobro ako pregledavate širok ili visok spomenik, ili ako želite da cijela ekipa stane u kadar. Senzor dubine od 5 MP se uključuje kada snimate portretne snimke. Detekcija rubova je pristojna pri snimanju dnevnog svjetla, ali bokehovi ne izgledaju sjajno pri slabom svjetlu. 5 MP kamera ne nudi najbolju razlučivost, pa ćete primijetiti nedostatak oštrine i detalja u načinu rada Live Focus. Videozapisi pri dobrom osvjetljenju ostavljaju ugodan dojam kao i pri fotografiranju. Zgodna je i mala značajka da snimanje možete prebaciti i na ultra širokokutnu kameru, što može biti korisno ako želite uhvatiti široke prizore u pejzažu. Djeluje jako dobro tijekom dana, ali podosta gubi na kvaliteti pri slabijem osvjetljenju. Galaxy A70 je također sposoban za snimanje ultra slo-mo videa na 960 fps pri 720p.

Fotografirano normalnom kamerom

normalno

Fotografirano širokokutnom kamerom

siroko

Prednja kamera od 32 MP nudi iznimno oštre i jasne selfije u dobrim uvjetima osvjetljenja. Kada je riječ o snimanju selfija pod umjetnom rasvjetom u zatvorenom prostoru ili u uvjetima slabog osvjetljenja, fotografije će izgledati mekano i nedovoljno detaljno. Način rada Ljepota je po standardnim postavkama odmah uključen i to će ponekad izgladiti crte lica možda i malo više nego što želite. Sama kamera također dolazi s Live Focusom i širokokutnim načinom rada, koji bi trebao biti koristan za grupne selfije.

Osam glava jednog zmaja

Galaxy A70 pridružio se redovima telefona koje pokreće Snapdragon 675. Čipset pruža veliku ravnotežu između performansi i trajanja baterije i to je upravo ono što smo vidjeli prilikom testiranja A70.

Snapdragon 675 je octa-core procesor sa šest Cortex A55 efikasnih jezgri te dvije jezgre Cortex A76, koje pružaju svu snagu koja vam je potrebna. Dok procesor nadilazi sve granice, Adreno 612 grafička kartica ne oduševljava previše. Unatoč tome, A70 solidno odrađuje svakodnevne zadatke kao što su slanje poruka, pozivi, pregledavanje društvenih mreža i višezadaćna izvedba. Možemo samo reći da je to pravi dokaz kako dobro optimizirani softver može raditi čuda. Ali kada je riječ o igrama kao što je PUBG ili Asphalt 9, moramo napomenuti da sve teče glatko samo na srednjoj grafici. Međutim, na višim postavkama grafike primijetili smo povremeno kašnjenje i telefon se malo zagrijao.

Rezultati AnTuTu benchmarka

AnTuTu Benchmark

Uređaj se isporučuje sa 128 GB prostora za pohranu, od čega je oko 108 GB dostupno pri prvom pokretanju. Pohrana se može proširiti putem posebnog utora za microSD kartice, gdje se također nalaze i dva utora za nanoSIM.

Uređaj dolazi s optičkim senzorom za otisak prsta, koji je prilično spor za otključavanje uređaja. Morate stvarno pritisnuti područje senzora i pričekati gotovo dvije sekunde prije nego što se telefon otključa. Uglavnom smo koristili otključavanje prepoznavanjem lica, čija funkcionalnost daleko premašuje onu otključavanjem otiskom.

Donji, mono zvučnik, malo je razočaravajući. Dok je kvaliteta zvuka jasna, svejedno se prilično slabo čuje ako je jačina zvuka ispod maksimuma. No, zahvaljujući Dolby Atmos podršci koja pruža zadivljujuće iskustvo prilikom korištenja slušalica, naš dojam da A70 ne može pružiti užitak slušanja glazbe ipak se malo uzdigao iz pepela.

Baterija

Prednost većih dimenzija je u tome što je Samsung uspio ubaciti mnogo veću bateriju. 4500 mAh u Galaxyju A70 osigurava da ćete lako dobiti cijeli dan korištenja, a vjerojatno i malo više. U prosjeku, telefon je trajao puna dva dana. Vrijeme prikaza zaslona bilo je gotovo deset sati, što je odlično za telefon s ovako velikim zaslonom.

Baterija se lako puni. A70 je prvi Samsungov telefon koji dolazi s 25 W punjačem za brzo punjenje, koji će je napuniti za manje od dva sata.

Zaključak

Samsung Galaxy A70 je jedan od najopsežnijih paketa, u obliku mobitela, koje trenutno možete naći na tržištu. Možda i nije najsnažniji, niti ima najbolji fotoaparat, ali ono što dobivate je nevjerojatna mješavina upotrebljivosti i određenog stupnja elegancije koju konkurentni uređaji nemaju.

Više informacija

  • Model: Galaxy A70
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Procesor: Snapdragon 675
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB type-C, 3,5 mm
  • Ekran: 6.7’’ superAMOLED, 1080 x 2400 piksela
  • Stražnja kamera: 32 MP, 8 MP širokokutna, 5 MP kamera dubine
  • Prednja kamera: 32 MP
  • Baterija: 4500 mAh
  • Dimenzije i masa: 164,3 x 76,7 x 7,9 mm, 183 g
  • Plus: Zaslon, performanse čipseta, autonomija, ergonomija, baterija, cijena
  • Minus: Zvučnik, performanse kamere pri slabom osvjetljenju, spor skener otiska prsta
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 3.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A70

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A70 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.