Philips 288P - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Philips 288P

Philips 288P

4K ulazne klase

Odnos cijene i specifikacija koje nudi ovaj 4K monitor svrstava ga u vrlo primamljive ponude ukoliko tražite entry-level 4K monitor; za sve više od toga morat ćete izdvojiti značajno veći iznos...

Nakon gotovo godinu dana otkako je na tržištu Philipsovom 4K monitoru značajno je pala cijena što ga čini itekako zanimljivim odabirom. Riječ je o velikom 28-inčnom modelu koji se najbolje snalazi u ulozi gaming monitora ili radom s dokumentima te svakim programom koji ima imalo kompleksnije sučelje prepuno ikona, shortcutova i slično. Preglednost je zajamčena, a DPI 4K monitora na 28-inčnoj dijagonali većini će korisnika biti sasvim dovoljna bez potrebe za dodatnim skaliranjem slike unutar samog OS-a.


Vizualni identitet

Vizualno, Philipsov model je jedan od ljepših monitora na tržištu, a ne bi ga se posramio niti prosječan direktor na svome velikom staklenom stolu. U svakom slučaju ovaj monitor djeluje daleko atraktivnije kada ga vidite uživo nego što izgleda na fotografiji. Ekran drži masivan metalni nosač koji omogućava dizanje ili spuštanje te potpuno rotiranje ekrana i baš zbog toga više nećete trebati koristiti telefonski imenik kao postolje monitora. Smatrajte se upozoreni, kada rotirate ekran pripazite da ne zagrebete rubove ovog masivnog monitora što će se na poliranoj plastici itekako vidjeti. Što se tiče video priključaka tu je manje-više sve što će natprosječan korisnik trebati : VGA, DVI, HDMI s funkcijom MHL-a i DisplayPort. Tražite li Tunderbolt konektor onda ovo ionako nije monitor za vas, a DisplayPort možete bez komplikacija konvertirati pomoću adaptera na miniDP. Philips 288P je multimedijski monitor, to dokazuje i integriranim zvučnicima koji su solidne kvalitete. Tražite li nešto što će zatresti sobu kada tenkovski projektil sruši zgradu u Battlefieldu rješenje ćete pronaći u dediciranom 2.1 sustav zvučnika, no za ambijentalno slušanje glazbe s internetskog radija i Youtube VIDI recenzije Philipsovi zvučnici će biti sasvim adekvatni. Niti USB konektora ne manjka na boku monitora pa se nećete morati zavlačiti pod radni stol svaki puta kada poželite spojiti USB stick na računalo.

Philips 288P6 4

Stalak: Masivan metalni nosač koji omogućava dizanje i spuštanje te pivotiranje monitora


Ispod plastike krije se...

Philips 288p posjeduje novu generaciju TN panela. Klasičan problem s distorzijom boja pod ekstremnim kutovima gledanja primjetan je, no ovaj je efekt značajno reduciran u odnosu na starije TN monitore. Toliko da se Philips odvažio staviti stalak koji može rotirati ekran - što se prije nekoliko godina naširoko zaobilazilo kako TN matrica ne bi previše otkrivala svoje nedostatke. Philips ovaj model čak i promovira kao monitor za grafičku obradu što je definitivno pretjerivanje ako nas pitate. Prikaz boja i tonova je solidan, što nemojte shvatiti negativno jer treba ostati objektivan. Ukoliko želite u ovom cjenovnom razredu “pro” kvalitetu prikaza morat ćete ići na 24” dijagonalu jer alternativa ne postoji. Philipsov model ipak je orijentiran na populaciju koja će ga koristiti u multifunkcionalne svrhe, a ne u profesionalnom segmentu. Gaming je na ovom monitoru puni pogodak pa ukoliko imate dovoljno jak GPU prava je poslastica zaigrati u 4K rezoluciji.

Philips 288P6 5

Philips 288P6 3

Bez Thunderbolta: Zato su tu VGA, DVI i HDMI s funkcijom MHL-a i Display Port

 

Teksture i objekti na ekranu izgledaju nevjerojatno oštro - imajte na umu kako je ukupna rezolucija podjednaka tome da četiri full HD monitora sažmemo unutar okvira jednog monitora od 28 inča. 4K gaming daleko je samo od pukog marketinga koji pumpa prodaju novog hardvera, definitivno ima smisla i cijela priča ne staje nakon prvog “wow” efekta. Nakon provedenih nekoliko desetaka sati ukupnog gaminga na 4K monitorima možemo samo reći kako ostavlja gorak okus u ustima kada se moramo vratiti na “standardni” full HD. Na kraju, uzmemo li u obzir cijenu i sve specifikacije koje Philipsov model posjeduje dolazimo do računice kako za uloženi novac Philips nudi zaista mnogo pogotovo kada stoji na polici dućana pored nekih 27” modela koji dostižu cijenu od gotovo 3 tisuće kuna, uz full HD razlučivost.

Maloprodajna cijena s PDV-om:
3.858,00 kn

Više informacija

  • Model: Philips 288P
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: TN LED LCD
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 28”( 71cm) / 3440 x 1440 / 16:9
  • Statički/dinamički kontrast:: 1000:1 / 50.000.000 :1
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
  • Kut vidljivosti: 170/160
  • Vrijeme odziva: 5 ms
  • Priključci: DVI-Dual Link, VGA, DisplayPort, HDMI
  • Dodatno: 2x USB 3.0 + 2x USB 2.0 HUB, 3,5 mm stereo izlaz, 3 W x2 zvučnici
  • Dimenzije: 659 x 395 x 49 mm
  • Masa: 8,05 kg
  • Plus: Dizajn, izrada, rezolucija, cijena, vrlo dobar u ulozi gaming monitora, stalak, konektori i USB 3.0 hub
  • Minus: Kut vidljivosti
  • Ustupitelj i cijena: Lost, www.lost.hr, Maloprodajna cijena s PDV-om: 3.858,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 288P

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 288P - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.