Otkazali poslušnost?! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Otkazali poslušnost?!

Otkazali poslušnost?!

Nedavno sam kupio Windows 8 (ne 8.1) laptop. Još je pod garancijom, no nešto ne radi kako treba. Tastatura i touchpad ne reagiraju osim kad spojim vanjsku tastaturu. U Windowsima piše da fale driveri koje ne mogu pronaći za moj laptop na službenim stranicama, a niti jedni drugi priloženi Windows driveri ne rade? Pokušao sam i update na Win 8.1 no bez rezulatata. No kada pokrenem Win 8.1 recovery onda mi sve proradi samo u tom recovery prozoru. Imate li neki savjet kako instalirati tastaturu i touchpad u Windowsima.

Stipe

 

Najbolja solucija je preinstalirati Windowse, što je kod Windows 8/8.1 operativnog sustava najlakša stvar. Svatko to može učiniti sam. Prije početka reinstalacije preporučljivo je prekopirati datoteke koje vam trebaju na sigurno (npr. USB disk, spržiti ih na DVD ili pospremiti u "Oblak" - Google Drive, Microsoft OneDrive ili sl.)

Dakle, kad ste pospremili bitne stvari, možemo krenuti. U Search box upišite "reinstall" i bit će vam ponuđene opcije "Refresh your PC without affecting your files". Ako je odaberete, Windowsi će biti reinstalirani bez brisanja mapa MyDocuments, Desktop i sličnih. Kliknite na nju i otvorit će se prozor sa ponuđenom tom opcijom i sa opcijom "Remove everything and reinstall Windows" što će izbrisati sve podatke na disku i reinstalirati Windowse.

Preporučamo prvu opciju koja će sačuvati dokumente te vas upozoriti koji će programi biti uklonjeni u tom postupku i spremiti taj podatak na Desktop kako biste nakon reinstalacije mogli provjeriti što je sve maknuto. Recimo, deinstaliran može biti Microsoft Office paket koji u tom slučaju trebate prije reinstalacije Windowsa deinstarati uz pomoć instalacijske datoteke, DVD-a ili kroz "Control Panel".

Trebat će vam i internet konekcija kako bi se deinstalacija Officea prijavila na Microsoftov server i oslobodila vam licencu za ponovnu aktivaciju nakon reinstalacije Windowsa. Ostali programi možda imaju slične mehanizme, te ukoliko niste sigurni hoćete li moći aktivirati program nakon reinstalacije najbolje je posavjetovati se s korisničkom službom proizvođača/prodavača.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.