Laptop za CAD - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Laptop za CAD

Laptop za CAD

Lijep pozdrav! Trebam savjet u vezi odabira laptopa, ako mi ga možete dati :)

Student sam i tražim laptop koji bi s malo muke pokretao 2D i 3D programe za vizualizaciju (Autocad rhyno...) negdje do 5000 kn, 15,6 ekran.
Što mislite o modelu Acer Aspire E1-570G.

Zlatan, pozdrav


Jedan od izbora bi bio SATELLITE L50-B-27N (i5 dvojezgreni procesor i 8 GB RAM-a), no rezolucija ekrana 15" monitora je stvarno malena za CAD.
Drugi nešto skuplji bi bio Lenovo Z50-70. Dolazi u raznim varijantama procesora (no vas zanima i5 ili i7) pa pripazite na taj komad opreme. On je nešto malo slabiji od gore spomenutog zbog samo 4 GB RAM-a, no full HD rezolucije što je svakako bolje za CAD.
Oba dolaze bez operativnog sustava i oba smo imali na testu laptopa u časopisu Vidi br. 232 pa pogledajte ukoliko vam je taj broj časopisa dostupan.
Acer Aspire koji spominjete je bolji izbor od gore navedenog Toshibinog modela zbog jače grafičke kartice. I s obzirom da je znatno jeftiniji, isplati ga se kupiti ukoliko vam je rezolucija ekrana 1366 x 768 prihvatljiva.
S obzirom da tražite računalo za CAD programe, još jednom razmislite o Lenovo prijenosniku samo zbog Full HD rezolucije.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.