Stara linija kao mp3 player - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Stara linija kao mp3 player

Stara linija kao mp3 player

Pozdrav,
Imam jedno čudno pitanje. Mogu li na staroj liniji slušati glazbu s USB sticka? Dakle, imam odličnu liniju, gromoglasnu i elegantnu, no nema utor za USB stick.

Iz davnih dana je kada to nije bilo u modi. Tako ima samo chinch priključke straga i jedan (stereo) je slobodan na koji mogu spojiti dodatnu komponentu. Kako da spojim to s USB stickom na kojem se nalazi glazba?

Neven


Prvo bismo vas pitali, na čemu inače slušate taj USB stick? Možda na laptopu ili na televizoru!? E, pa bilo koji od tih uređaja, laptop, televizor, čak i tablet možete s vašom linijom spojiti putem najobičnijeg kabela koji s jedne strane ima priključak za slušalice, a s druge ima dva chinch priključka za liniju i tako ste zvuk s laptopa ili televizora, čak i mobitela poslali na liniju.

kabel-35mm-m-chinch-mx2-30-m-nedis-polybag-100435-1063-600x600xA.jpgU tu svrhu koristit ćete ovakav kabel.


No, razumijemo problem. Laptop ne želite iskoristiti za slušanje glazbe jer se na njemu mora igrati Word of Tanks, a TV je možda u drugoj sobi ili mora ostati slobodan za gledanje drugih stvari. A liniju želite iskoristiti za slušanje Četvrte simfonije u f-molu Petra Iljiča Čajkovskog.


Najjeftinija opcija bi bila pretvoriti stari mobitel koji više ne koristite u „MP3 player“ i tako već spomenutim kabelom spojite audio izlaz za slušalice s chinch ulazom na liniji. Želite li baš s USB sticka puštati glazbu, morat ćete USB stick s mobitelom spojiti uz pomoć OTG USB kabela. Mogu se kupiti za par desetaka kuna.

 

11028311.jpgNo, i bez tog kabela možete putem računala prebaciti glazbu s USB sticka na mobitel. Sjetite se, čak su i stari mobiteli koji nisu bili baš tako pametni mogli puštati mp3 zapise. Jedino na njih nije bilo moguće spojiti USB stick.
Ali imali su priključak za slušalice koji je ključan u ovom trenutku.

dims.jpg

No, vjerujemo kako imate i neki stari Android mobitel. Tada na njega možete instalirati Spotify i tako puštati glazbu bez potrebe za spajanjem USB sticka. Ili ju jednostavno možete puštati putem YouTubea. Naravno, postoje i druge zgodne aplikacije za tu svrhu.


Odaberete li neki Android smartfon, možda će vam zatrebati ovakav kabel s 3 činča s jedne strane, a ukoliko vaš mobitel ima četveropolni audio jack. Taj četvrti pol se ponekad koristi za mikrofon, a na ovom kabelu može biti spojen na žuti chinch. Vi ga u vašem slučaju jednostavno nećete spojiti nigdje jer vam ne treba mikrofon, no isto tako se može desiti da baš žuti i bijeli chinch treba spojiti u liniju kako biste dobili stereo zvuk. Slobodno isprobajte kako biste otkrili koji od kablova će pustiti zvuk jer neki mobiteli mogu imati drugačije poredane spojeve na tom konektoru. Naravno, može se desiti da i kabel koji koristite ima nestandardno spojene chinch konektore s audio jackom.

 

mp4-player-lenco-xemio-655-plavi-6-600x600xA.jpgI neki MP4 playeri dolaze u obzir pri odabiru, no oni najčešće neće imati mogućnost spajanja USB sticka kao izvor od kuda biste puštali glazbu. Stoga će biti obavezna radnja prekopirati glazbu putem računala s USB sticka na MP4 player.
Ukoliko nemate od ranije neki MP4 player, pripazite na veličinu njihove pohrane jer se ona ne može kasnije nadograditi. Dakle, kupite li MP4 player koji ima 4 GB prostora za glazbu, ograničeni ste s tim prostorom.


Koji god uređaj odabrali, morate voditi računa i dali je moguće puniti uređaj istovremeno dok pušta glazbu zato što gotovo svi uređaji rade uz pomoć baterije te ste time ujedno i ograničeni s trajanjem te baterije.


Taj problem kod Android telefona možete riješiti uz spajanje telefona putem nekog Android docka.

 

j5create_jud650_android_docking_station_1480441810_1205674.jpg

No, takvi dockovi znaju imati probleme s određenim Android uređajima jer im USB priključak nije na zamišljenom mjestu. Ili pak nema audio povezivost s dockom nego dok može biti isključivo za punjenje.


Tako je najbolje provjeriti na licu mjesta, u trgovini, propušta li taj dock audio na slušalice kako biste bili sigurni da je to baš ono što tražite. No, puno lakše je pronaći takve dockove za iPhone i iPad.

 

81WkVghbdbL._AC_SL1500_.jpg

Ipak, kako ste rekli da je samo jedan od ulaza ostao slobodan, pretpostavit ćemo da je na drugi spojen kazetofon. Onaj klasičan. Tada je jedan od izbora kupiti „modernu“ kazetu koja ima ugrađenu punjivu bateriju i Bluetooth prijamnik te ubacivanjem iste u kazić možete streamati glazbu s vašeg mobitela, tableta ili drugih bluetooth uređaja na vašu liniju. Loše kod ove opcije je što ugrađena baterija traje samo 4 sata pa ju je svako toliko potrebno puniti.


Uz pregršt danih opcija nadamo se da ste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.