55-inčni  high end 4k televizori

55-inčni high end 4k televizori

Proizvođači televizora tradicionalno su kao i svake godine osvježili svoje modele za 2019. godinu. 55-inčni modeli više klase u posljednje vrijeme su svakako najzanimljiviji širem krugu korisnika, obzirom da nude optimalan omjer veličine dijagonale, cijene i mogućnosti.

Sučelili smo najnovije 55-inčne televizore iz Philipsa, LG-ja i Samsunga. Ovo je na neki način sučeljavanje i dvije najnaprednije tehnologije prikaza slike, OLED-a i QLED-a. U svakom slučaju, svi ovi televizori nude iznimnu kvalitetu slike, moderna pametna sučelja i podršku za najnovije tehnološke novotarije. Nijanse čine razlike. Provjerili smo koji je najbolji!


Samsung Q90R

Najnovija generacija Samsungovih 4k QLED televizora za 2019. godinu donosi ponešto atraktivniji i moderniji dizajn, kao i tehnologiju Ultra Viewing Angle koja omogućava daleko širi vidljivi kut kod QLED televizora. Vizualno je Q90R prilično atraktivan televizor s tankim metalnim obrubom i plastičnom stražnjom stranom. Uobičajeno, Samsung sve priključke i elektroniku smješta unutar One Connect Boxa. Što se tiče procesiranja slike, Samsung se kod ovog modela oslanja na već dobro poznati procesor Quantum 4k. Jedna od mogućnosti koja vam je dostupna je tzv. AI upscailing za što je moguće kvalitetniji prikaz sadržaja niže rezolucije. Q90R je i odličan gaming televizor. Odlikuju ga vrlo dobar odziv, malen input lag i podrška za tehnologiju AMD FreeSync. U konačnici najnoviji model Q90R predstavlja svojevrsnu evoluciju QLED-a s tradicionalno vrhunskom kvalitetom slike i poboljšanim vidljivim kutom zahvaljujući tehnologiji Ultra Viewing Angle!

Plus: kvaliteta slike, tehnologija Ultra Viewing Angle donosi poboljšan vidljivi kut, HDR performanse, visoka maksimalna razina svjetline, odličan gaming TV

Minus: neujednačeno osvjetljenje po rubovima, voljeli bismo vidjeti podršku za Dolby Vision

Cijena: 14.524 kn

the rain

Untitled 14


Philips 55OLED903

Philipsovi OLED televizori su se prošle godine etablirali kao dostojna konkurencija ponajboljim televizorima konkurentskih proizvođača. Obzirom da osvježeni modeli još nisu dostupni, Philipsov OLED 903 još je uvijek itekako aktualan. Odlikuje ga iznimno moderan, elegantan dizajn, a posjeduje integrirani soundbar s potpisom Bowers & Wilkinsa. Na taj način ćete osim vrhunske slike s ovim televizorom moći uživati i u iznimno dobroj kvaliteti zvuka. Obzirom da se temelji na OLED tehnologiji najnovije generacije, kvaliteta slike je očekivano na vrlo visokoj razini. Ugrađeni procesor slike P5 druge generacije jedan je od naprednijih na tržištu, a posebnost Philipsovih televizora svakako je i sučelje temeljeno na Android TV-u. Dakako, Philips ima i još jednog aduta zvanog Ambilight koji doživljaj gledanja televizora diže na jednu novu razinu. Možemo reći kako Philpsov model 903 na zaista jedinstven način spaja vrhunsku kvalitetu slike zahvaljujući OLED tehnologiji s odgovarajućom zvučnom kulisom koju omogućava ugrađeni soundbar.

Plus: dizajn, kvaliteta slike, ugrađeni soundbar Bowers Wilkins, tehnologija Ambilight, napredan procesor slike

Minus: voljeli bismo vidjeti podršku za Dolby Vision i HDMI 2.1, Android TV sučelje bi moglo biti brže, potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike

 Cijena: 12.999 kn

philips

Untitled 15


LG OLED55C9PLA

U osvježenoj ponudi uređaja za 2019. godinu LG je predstavio C9, nasljednika prošlogodišnjeg ultrapopularnog modela C8. C9 je uobičajeno dostupan u tri različite veličine dijagonale, od 55, 65 i 75 inča. Ključne novosti u odnosu na prethodnika uključuju podršku za HDMI 2.1, najnoviji procesor slike Alpha 9 druge generacije, kao i najnoviju verziju LG-jevog pametnog sučelja webOS 4.5. Poput svih OLED televizora, i ovogodišnji se modeli mogu pohvaliti iznimno elegantnim dizajnom. Najnoviji procesor slike Alpha 9 druge generacije donosi nove napredne mogućnosti temeljene na umjetnoj inteligenciji, kao što su AI preview, AI recommendations i AI upscaler. LG-jev C9 je vrhunski televizor koji zahvaljujući OLED tehnologiji nudi savršenu crnu, fantastičan kontrast, izvrsne performanse u mračnijim prostorijama i super brzi odziv. Podrška za HDMI 2.1 čini ga pak itekako tehnološki naprednim i spremnim za budućnost.

Plus: kvaliteta slike, kontrast, savršena crna, vidljivi kut, podrška za HDMI 2.1

Minus: potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, neki priključci teško dostupni nakon montaže na zid

Cijena: 13.445 kn

lg

Untitled 16

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

55-inčni  high end 4k televizori - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.