Konifguracija mjeseca - Konfa za GTA V - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Konifguracija mjeseca - Konfa za GTA V

Konifguracija mjeseca - Konfa za GTA V

Na račun jedne od naših tema broja, odlučili smo složiti jedno vrlo sposobnu konfiguraciju za igranje GTA V na visokim postavkama, ali u punom manjim dimenzijama. Kada kažemo "u puno manjim dimenzija" mislimo na same gabarite računala, odnosno kućišta, koje jedva da premašuje dvije kutije cipela prvenstveno zahvaljujući Thermlatkeovom V1 modelu kućišta. S ostatkom komponenti našeg MALOG GTA V READY BUDGET kompa jedva smo natukli 5.000 kuna, što je po nama vrlo razumna cifra obzirom da imamo R9 280 i četverojezgreni procesor na tom popisu, te da je riječ o već u startu skupoj mini-ITX platformi.

 

Sapphire R9 280 Dual-X – 1.619,21 kuna

Sapphire R9 280 Dual X

AMD-ova R9 280 pokozala se idealnom što snagom, tako i kapacitetom VRAM-a od 3GB i širom 384-bitno sabirnicom kojih će GTA V itekako iskoristiti (jedan od razloga zašto u izbor nije pala GTX 960), pogotovo pod visokim postavkama, a na kraju krajeva i cijenom.

Thermaltake Core V1 – 318,00 kuna

Ovaj Thermaltakeov mališan izuzetno je malih dimenzija, ali zato bez problema prima i duže grafičke kartice, što nam je zapravo bilo i najbitnije u cijeloj priči.

ASRock FM2A88X-ITX – 828,00 kuna

ASRock FM2A88X ITX

Iako nam je ovaj model matične ploče malo podigao cijenu konfiguracije budući da je riječ o mini-ITX, te vrlo rijetkom i zapravo jedinom primjeru A88X platforme na našem tržištu baziranom na ovom formatu, nije nas smelo da nam bude i krajnji odabir umjesto nekog microATX modela.

Silverstone Strider 500W 80Plus Bronze (ST50F-ESB) – 410,00 kuna

Bez trunke razmišljanja uzeli smo Silverstonovo 80Plus Bronze 500W napajanje po vrlo prihvatljivoj cijeni.

AMD Athlon II X4 860K – 617,95 kuna

Pokazalo se da GTA V bez problema vrti na procesorima od četiri jezgre i bez neke veće razlika u usporedbi s onima koji imaju više jezgri, tako da je izbor ovog Athlona bio najlogičniji, pogotovo zbog njegovog omjera uloženog i dobivenoga, te činjenice da se može bez problema overclockirat.

Corsair Value 2 x 4 GB – 443,00 kuna

Oko RAM-a nema puno filozofije, 8 GB će biti i više nego dovoljno, a po metodi "što više za što manje novaca" ovog puta to je bio Corsairov Value kit.

Seagate SSDH 1 TB + 8 GB SSD (ST1000DX001)– 627,00 kuna

Seagate SSDH

Kako ne bi morali razbiti i kasicu prasicu, za soluciju storage uzeli smo kombinaciju SSD-a i 1 TB HDD, odnosno hibridnog drivea. Veliki kapacitet i brzina SSD-a pokrivaju sve zahtjeve koja ova 60 GB igra postavljama, pogotovo iz razloga što se dosta često (i dugo) loadaju međuscene (cut scene) u njoj.

Cooler Master Devastator – 232,00 kuna

Trenutno nepobitni combo miša i tipkovnice, i još k tome gamerski orijentirani, svakako je Cooler Master Devastator. Za 232 kune nemojte razmišljati o ničem drugog, jer bolje od ovog teško ćete dobiti.

Ukupna cijena – 5095,16 kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Konifguracija mjeseca - Konfa za GTA V - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.