Božićni palac gore za kupnju: Odaberite najbolji povoljan laptop

Božićni palac gore za kupnju: Odaberite najbolji povoljan laptop

Koji pristupačni laptop kupiti

Potražnja za laptopima značajno je narasla, što radi novih uvjeta školovanja i poslovanja, što radi značajnog rasta cijena PC komponenti.

Ako vam brzo treba kompletan setup za obavljanje videopoziva i sastanaka, nema boljeg rješenja od kupnje laptopa. Ako vam igrice nisu prioritet te se planirate fokusirati na uredske office alate ili pak studentske/učeničke zadatke, otvara vam se opcija kupnje puno povoljnijih laptopa koji svaki ima svoje prednosti kao i naravno mane.

 

ProTip2

 

Polako se tržište otvara i laptopima baziranim na ARM procesorima koji se idealno uklapaju u ovaj dio tržišta te nude vrhunske performanse baterije za jednostavne zadatke.

 

 

 

Aspire 1 A114 61 Wh 02c v2

Za: Acer je kod nas lansirao zanimljiv starter laptop naoružan Qualcommovim Snapdragon procesorom. Dok je za sada njegova glavna prednost trajanje baterije, Windows 11 sustav mogao bi ga dodatno osnažiti s podrškom za nativne Android aplikacije.

Ovaj laptop s Windows 10 operativnim sustavom, lagano i besplatno odmah možete nadograditi na Windows 11 sustav, a za njega ćete dobiti i jednu godinu podrške za Office365.

Dolazi u biserno bijeloj boji s FullHD IPS zaslonom dijagonale 14” što ga čini lagano prenosivim, pogotovo sa svega 1,5 kg težine i baterijom koja može trajati do 20 sati na jednom punjenju. Procesoru nije potrebno aktivno hlađenje pa je laptop savršeno tih, a ARM procesor može pokretati gotovo sve manje zahtjevne aplikacije, no igranje na ovom procesoru nije moguće.

Kako smo spomenuli, Android aplikacije imati će značajno bolje performanse što će otvoriti i novi svijet igara.

Laptop ima 4 GB radne memorije i 64 GB pohrane što će biti dovoljno za office pohranu, a za proširenje imate uvijek opciju cloud pohrane ili eksternog diska s obzirom da laptop podržava dva USB 3.2 Gen 1 utora, jedan tipa A i drugi tipa C, dok je treći USB 2.0. Ugrađeni USB port tipa C podržava spajanje monitora.

Dobivate i punjač snage 45 W koji će laptop napuniti u par sati čak i kada na njemu radite. Snapdragon 7c čipset ima dvije snažne Cortex A76 jezgre te šest slabijih Cortex A55 jezgri za obavljanje pozadinskih zadataka. Tiskan je na 8 nm procesu te proizvodi vrlo malo topline za vrijeme rada.

Protiv: ARM procesor nije idealan za igranje igara, barem dok ne stigne podrška za nativne Android aplikacije.

Procesor: Qualcomm Snapdragon 7c
Memorija: 4 GB RAM, 64 GB pohrana
Zaslon: IPS, 1920 x 1080, 14”
Grafika: Adreno 618
OS: Windows 10 S (upgrade na W 11)
Viđeno u: Sancta-domenica.hr
Cijena: 2.999,00 kuna

 

XFaktor2

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Odaberite najbolji povoljan laptop - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.