Picverse Photo Editor

Picverse Photo Editor

Novi život starih fotografija

Fantastičan alat za moderniziranje starih fotografija pomoću umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija je posljednjih godina pronašla svoj dom u digitalnoj obradi fotografije. Prije desetak godina, za obradu fotomontaže bio nam je potreban skupocjeni profesionalni alat, godine učenja, iznimne vještine i dobrih nekoliko dana ozbiljnog posla. Isti posao umjetna inteligencija danas odrađuje u nekoliko sekundi. Svaki dan koristimo aplikacije koje od nas rade bebe ili starce, djevojke koriste AI kako bi isprobale drugačiju dužinu kose, drugu boju ili pak novo sjenilo. Takve montaže su sve prirodnije, te se briše crta između stvarne fotografije i fotomontaže koju odrađuje umjetna inteligencija. No ona može imati i brojne druge primjene. Picverse Photo Editor je alat za PC i Mac, a slovi kao najbolji automatski alat za digitaliziranje, popravak i koloriziranje starih fotografija. Nešto na što smo do prije nekoliko godina trošili ozbiljan novac i birali koje fotografije ćemo modernizirati.

Ovaj alat to čini u nekoliko sekundi, ispravlja ozbiljna oštećenja i ispranost boja starih fotografija. Rezultati su impresivni, te je potrebna mala ili nikakva obrada nakon inicijalnog rezultata. Isprobali smo nekoliko tipova fotografija i na svakoj je rezultat bio odličan. Ipak, umjetna inteligencija nije svemoguća, pa čak i uz najbolju volju, nekad rezultat neće biti baš ono što očekujete. Automobil kojeg pamtite kao crvenog bit će moderniziran u ljubičastoj boji, a ovisno o osvjetljenju, drveće će ponekad biti modrih nijansi. Dobiveni rezultat nije moguće dodatno uređivati i uštimavati, pa ukoliko boje ne odgovaraju željenima, teško da ćete dobiti bolji rezultat bez dosta priprema drugačijeg kontrasta u vanjskom alatu. Možemo zaključiti da smo bili zadovoljni s 80% testiranih fotografija. Ipak, nije potrebno napraviti kolorit. Moguće je samo obnoviti oštećenu fotografiju te je ostaviti crno-bijelom, kakva je originalno i fotografirana.

 

picversePhotoEditorEx1

picversePhotoEditorEx2

Rezultati: Alat smo isprobali s tri različita tipa digitalnih fotografija, odnosno fotografijom novinarske redakcije, plakatom i fotomontažom po uzoru na stare, oštećene fotografije. U sva tri slučaja, dobiveni rezultati su fantastični.

 

Program nudi i druge mogućnosti AI uređivanja, od kojih bismo izdvojili dosta funkcionalan alat za brisanje objekata s fotografija, no sve su to alati koje pronalazimo i u drugim, konkurentnim aplikacijama. Licencu za alat možete obnavljati godišnje ili kupiti trajnu licencu. U oba slučaja otključat će se sve mogućnosti alata i snimanje bez vodenog žiga, kao i buduće nadogradnje koje najavljuju bolje algoritme i mnoštvo novih opcija. Program se ističe atraktivnim AI moderniziranjem fotografija, i kao takav je preporuka svima koji na tavanu drže stari album obiteljskih fotografija.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Picverse Photo Editor - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.