Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus

Tko je pobjednik?

Avast se već godinama bori s AVG-om za tron najpopularnijeg besplatnog antivirusa

Avast Free Antivirus besplatni je antivirus koji je godinama uz nas. Baš kao i kod njegovog glavnog konkurenta AVG, radi se o adekvatnoj zaštiti za računalo koja se često nadograđuje kao alat, ali i o virusnim definicijama, te pruža potrebnu sigurnost korisniku računala. S vremenom, Avast se proširio i na mobilne platforme, te je proširen dodatnim alatima, pa danas nudi sveobuhvatnu zaštitu, preventivnu te kao alat za rješavanje već zahvaćenih problema. Nova inačica je dodatno pojednostavila korisničko sučelje, te kroz skeniranje prolazi kroz tri faze: prijetnje preglednika, viruse i zlonamjerni softver, te pregled naprednih problema, koji obuhvaćaju tracking, sigurnost i druge slične potencijalne probleme. Pametni pregled pretražuje računalo u jednom kliku, traje optimalno dugo i ne zamara korisnika nepotrebnim detaljima.

 

avastAntivirus1

Skeniranje: Pretraživanje datoteka računala je maksimalno pojednostavljeno kako ne bi zabrinulo korisnike.

 

Želite li naprednije opcije, poput zasebnih alata ili postavki pretraživanja, to je moguće zasebno pokrenuti u tabu zaštite. Ipak, u besplatnoj inačici je broj zasebnih alata zaključan iza pretplate, poput sigurnosne ograde ili zaštite udaljenog pristupa. Zanimljiv dodatak antivirusu je detaljna statistika, koja prikazuje broj ažuriranja definicija antivirusne zaštite, spriječenih napada, broj pregleda, datoteka u karanteni i druge informacije, koje će korisniku dati opći dojam stanja i sigurnosti računala.

 

avastAntivirus2

Alati: Module za zaštitu računala moguće je pokrenuti ručno, no neki su zaključani iza nadogradnje.

 

Druga odlična opcija je način rada Ne ometaj, koja može utišati obavijesti ne samo Avasta, već i drugih aplikacija koje odaberemo, te razne druge obavijesti poput ažuriranja aplikacija ili operativnog sustava. Avast svojim nadogradnjama postaje sve jednostavniji za uporabu, a moćniji antivirus kojeg preporučamo.

 

 avastAntivirusInfobox

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Avast Free Antivirus - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.