WinOptimizer - alat za optimizaciju računala

WinOptimizer - alat za optimizaciju računala

Osvježenje

Alati za automatizirano održavanje računala su sve popularniji, pa je i konkurencija znatno narasla

Windowsi posljednjih godina izlaze rjeđe, stabilniji su i robusniji operativni sustav. To samo znači da kao korisnici više gotovo i nikad ne radimo backup i „svježu“ instalaciju, ono što nam je dolazilo gotovo prirodno prije dvadesetak godina, dok je Windows XP imao glavnu riječ među OS-ovima. Računala su isto tako brža, a najveći skok brzine i stabilnosti kućnih računala posljednjih godina možemo pripisati zamjeni tvrdog diska SSD-om. To to ne znači da se na računalu ipak ne gomilaju nepotrebne datoteke, programi i alati, te da se s vremenom usporava podizanje OS-a, programa ili sam rad na računalu. Dužina pojedinačne instalacije OS-a se s godine dana popela na nekoliko godina, pa potežemo za alatima koji će sustavu dati potrebnu svježinu. WinOptimizer spada u alate za optimizaciju računala, kakvih sad na tržištu ima pravo bogatstvo, od CCleanera, preko AVG TuneUp, System Mechanica i drugih.

 

326-1.jpg

Automatika: WinOptimizer će počistiti cache brojnih programa i servisa na vašem računalu

 

Alat dolazi u svojoj besplatnoj inačici, kao i punokrvnoj, nazvanoj WinOptimizer 2023, koje se razlikuju u nekoliko dodatnih alata, kao i toj da je platna verzija u potpunosti automatizirana za optimizaciju računala, dok je besplatnu potrebno svako toliko pokrenuti ručno. Ipak, u pozadini se nalaze isti moćni algoritmi za čišćenje. WinOptimizer će počistiti nepotrebne datoteke s vašeg računala, prečace koji nikud ne vode, obrisati stare registry unose, ugasiti servise i optimizirati sistemske postavke. Nakon brze i detaljne analize, moguće je sve riješiti jednim klikom. Program je krcat dodatnim alatima, koji samo produbljuju funkcionalnosti koje slični alati samih Windowsa nude, i dok su neki korisni, poput upravljanja procesima i servisima, drugi se čine kao tek toliko dodani da bi popunili prostor, poput recimo font managera ili system benchmarka, za koji postoje puno adekvatniji alati. Treba li vaše računalo potrebnu novu svježinu, WinOptimizer će napraviti dobar posao.

 

326-2.jpg

 Alati: Service Manager je jedan od brojnih alata koji podižu funkcionalnost integriranim Windows programima slične funkcionalnosti

 

SPECIF-326.gif

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

WinOptimizer - alat za optimizaciju računala - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.