Nadograđenim App Studiom korisnik može sam napraviti aplikaciju

Nadograđenim App Studiom korisnik može sam napraviti aplikaciju

Nadograđena App Studio aplikacija vam omogućuje izradu aplikacija bez znanja o programiranju.

Microsoft se već duže vrijeme trudi kako privući developere da izrađuju aplikacije za njegovu platformu. Do sada je ekipa iz Redmonda ponudila alate za portanje Android i iOS aplikacija na Windows platformu, te je izradila Universal app sustav koji sve Windows aplikacije dovodi na istu platformu.

Kako bi još više potakao izradu aplikacija za Windows platformu, Microsoft je sada nadogradio svoj App Studio, kako bi se korisnicima omogućila izrada aplikacija i njihovo izdavanje direktno iz vašeg web preglednika bez instalacije Visual Studija ili pisanja i jedne jedine linije koda.

Novi alati Windows App Studija za izradu aplikacija bez kodiranja, vjerojatno vam neće omogućiti izradu nekog originalnog i vizualno spektakularnog softvera, oko kojeg ćete moći izgraditi svoj biznis, no ako spadate među osobe koje nisu nikada ni sanjale da bi jednog dana mogle izrađivati aplikacije, sada ćete se ugodno iznenaditi.

Detaljne upute za izradu aplikacija možete pronaći na ovoj poveznici, a u princip se uglavnom svodi na odabir osnovnih templatea koje potom možete modificirati po svojoj želji, dodavanjem sadržaja putem RSS feedova ili API "građevnog materijala" sa servisa poput YouTubea, Flickra, Binga, Facebooka, Twittera ili Instagrama. Ako spadate među malo naprednije korisnike, nitko vam ne brani izradu vlastitih sekcija ubacivanjem HTML-a, no to onda nadilazi sustav "programiranja bez pisanja koda".

U svakom slučaju, predlažemo vam da isprobate nadograđeni App Studio, te recimo kreirate aplikaciju koja omogućuje praćenje aktivnosti na društvenim mrežama, vašem blogu, ili Youtube kanalu, a najbolje od svega je što će ona raditi na svim hardverskim platformama, uključujući telefone, tablete, desktop računala, Raspberry Pi 2, pa čak i na IoT uređaje.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nadograđenim App Studiom korisnik može sam napraviti aplikaciju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.