Infografika pokazuje zaradu internetskih giganata

Infografika pokazuje zaradu internetskih giganata

Ova infografika omogućuje da u realnom vremenu zaintereisirani prate zaradu velikih internetskih tvrtki.

Velike tehnološke i internetske tvrtke zarađuju ogroman novac na svojim gadgetima, uslugama i servisima, a zainteresirani mogu pratiti njihove tromjesečne ili godišnje financijske izvještaje o milijardama zarađenih dolara.

No prava slika se dobije tek kada se otkrije kolika je njihova čista dobit svake sekunde, pa tako na primjer Apple, Facebook, Microsoft i Alphabet (Google) zajedno ostvaruju profite u visini od 2.000 dolara, što znači da su u jednoj minuti bogatiji za 140.000 dolara.

Pri tome valja naglasiti da je "sekundni prvak" u tome Apple, koji od tih profita sebi uzima 50 posto, pa ne čudi što je krajem prošle godine ostvario rekord u prodaji svojih iPhoneova, iPadova i drugih gadgeta, koji su mu omogućili čistu dobit u visini od 53,4 milijarde dolara.

Ovo istraživanje proveo je Penny Stocks Lab, laboratorij tvrtke koja se bavi prometom dionicama, savjetovanjem na burzi i istraživanjem tržišta, koji je izradio interaktivnu infografiku koja u realnom vremenu prikazuje koliko novaca cirkulira svake sekunde u svijetu najbogatijih i najuspješnijih giganata.

Pored toga, osim praćenja prihoda i dobiti svake pojedinačne tvrtke, na dnu tablice će vam se prikazati koliko je novaca ukupno prošlo od trenutka kada je korisnik posjetio stranicu.

Prate se isključivo velike američke kompanije, tako da među najuspješnijima nema recimo južnokorejskog Samsunga ili japanskog Sonya.

Izvor: Vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Infografika pokazuje zaradu internetskih giganata - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.