Glasina: 4K PS4 razvija se pod kodnim imenom NEO, procurile specifikacije

Glasina: 4K PS4 razvija se pod kodnim imenom NEO, procurile specifikacije

Na novoj PS4.5 konzoli radi se u tajnosti, no nedavne glasine objavile su kako dolazi s kodnim imenom NEO.

Krajem prošlog mjeseca procurile se prve glasine o novoj inačici PS4 (PS4.5) konzole koja će navodno imati mogućnost izvođenja i prikazivanja igara u 4K razlučivosti na 4K TV zaslonima. Ovu informaciju prenio je Kotaku citirajući dobivene develeporske izvore

Prema najnovijim glasinama pozivajući se na "pouzdani izvor", nova 4K inačica Sonyeve konzole razvija se pod kodnim imenom NEO. U skladu s imenom ima i 4K output, a računa se kako će se prodavati po cijeni od 399 dolara (oko 2.649 kn).

Originalni PS4 ima CPU sa 8 Jaguar jezgri na 1,6 GHz, GPU AMD GCN, 18 CU-a (računalnih jedinica) na 800 MHz i 8 GB GDDR5 176 GB/s RAM memorije. NEO će imati CPU sa 8 Jaguar jezgri koje će raditi na 2,1 GHz, dok će AMD GCN GPU imati 36 CU-a na 911 MHz, te 8 GB GDDR5 RAM memorije takta od 218 GB/s. Povećan je broj stream procesora, s 1152 na 2304. Veća je i frekvencija memorija i teraflops, dolazeći na 1703 MHz (orginalni PS4 1375 MHz) i 4,19 TFLOPs (orginalni PS4 1,84 TFLOPs). Bandwitdh je porastao sa 176 GB/s ma 218 GB/s.

Ukoliko se ova glasina pokaže točnom, konzola bi mogla imati bez problema vrtiti i PSVR sustav te zahtjevni 4K sustav. Nova konzola navodno neće dobiti ekskluzivne igre, jer Sony nema namjeru segmentirati svoje tržište i korisnike PSN servisa, pa će svaka nova igra koja izađe imati podršku za obje konzole.

Developeri će imati mogućnost unaprijed raditi igre koje će podržavati NEO konzolu, no Sony će postaviti uvjet da one ne smiju raditi na manjem broju sličica u sekundi (fps) na starom hardveru.

Očekuje se da će nova konzola biti predstavljena na E3 sajmu u lipnju ove godine.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Glasina: 4K PS4 razvija se pod kodnim imenom NEO, procurile specifikacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.