Philips proslavio 125 godina svog rada

Philips proslavio 125 godina svog rada

Europska tehnološka kompanija, poznata kod nas po televizorima i kućanskim aparatima, 15.svibnja je proslavila 125 godina svog rada.

Koninklijke Philips N.V., znan jednostavnije kao Philips, je kompanija iz Nizozemske koja ima svoje sjedište u Amsterdamu. Unatoč krizama koje su pogađale svijet zadnjih stotinjak godina, ova kompanija ima primarne divizije koje su fokusirane područje elektronike, zdravstva i osvjetljenja. Usmjerena je na poboljšanje života ljudi kroz smislene inovacije u područjima zdravstvene njege, potrošačkih proizvoda i rasvjete.

Sama kompanija trenutno broji preko 105 tisuća zaposlenika u više od 60 zemalja. Podijeljena je na tri glavne divizije: Philips Consumer Lifestyle, Philips Healthcare i Philips Lighting.

Nastala je prije 125 godina, 15.svibnja, zahvaljujući osnutku Frederika Philipsa i njegovog sina Geralda.

Početak proizvodnje bile su lampe i druge elektro-tehničke proizvode. Kroz godine stvorili su različite proizvode, među kojima je 1939. njihov električni brijač, Philishave, te 1963. kazete koje se koristilo za dikcijskih strojeva za uredsko tipkanje. Među njihovim uspjesima su još i prvi svjetski videorekorder 1972. godine, te 1982. godine i lansiranje Compact Disca u suradnji sa Sonyem. 

Što se tiče trenutnog stanja, kompanija i dalje ulaže u nove tehnološko napredne proizvode i partnerstva. U njihovom drugom kvartalu 2015. godine Philips i Westchester Medical Center Health ušli su u 500 mil. dolara vrijedno, višegodišnje partnerstvo u svrhu transformacije i poboljšanja zdravstvene skrbi za 3 milijuna pacijenata. Također, Philips će opremiti Novi NY most u New Yorku, internetski povezanom LED rasvjetom s cloud upravljanjem, vizualno transformirajući dinamičkim dekorativnim efektima u boji te inteligentnim upravljanjem rasvjetom prometnice. Projekt uključuje cloud bazirane upravljačke sisteme ActiveSite i CityTouch putem kojih se vrši daljinski nadzor i upravljanje. To je trenutno najveći i najsofisticiraniji projekt arhitekturalne i funkcionalne rasvjete u SAD.

bridge desktop Philips

Philips je kod nas poznat po svojim kućanskim aparatima i televizorima, koje je kineski TPV Technology dijelom preuzeo u rujnu 2005., postajući tako najveći proizvođač ekrana u svijetu. U lipnju 2009. kroz ugovor licenciranja branda s Philipsom osnovana je kompanija MMD (Multimedia Displays) koja je pod vlasništvom TPV-a, čime je postao ekskluzivni prodavatelj Philipsovih brandiranih LCD monitora i ekrana u svijetu.

Njihovi televizori razlikuju se tako od drugih po posjedovanju Ambilighta (ambijentalnih svjetlosnih senzora), dok je najavljen i novi pilot-program za prvi svjetski personalizirani 3D printani brijač. Upravo njihov televizor s Ambilightom, Philips 49PUS6501/12, možete pročitati u sljedećem broju Vidija (br.243).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips proslavio 125 godina svog rada - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.