Google I/O 2016: Službeno predstavljen Google Home

Google I/O 2016: Službeno predstavljen Google Home

Amazonov Echo dobiva jakog konkurenta na području uređaja za kućanstvo.

Među velikim brojem najava na Googleovom I/O eventu ove godine, našlo se i predstavljanje njihove verzije uređaja za kućanstvo pod imenom Google Home. Radi se o uređaju koji ima mogućnost glasovne komunikacije dostavljajući Googleovog asistenta u bilo kojoj prostoriji u kući. Zahvaljujući posjedovanju Googleove tražilice korisnik tako kod upita uređaju dobiva glasovni odgovor, bez obzira koje je pitanje postavljeno (što pomalo podsjeća na šerifovu kuću u SF seriji "Eureka"). Korisnik može i na primjer reći naredbu gadgetu da pusti pjesmu, provjeri let, uključi svjetla i mnoge druge svakodnevne zadatke.

Napredna umjetna inteligencija Google Assistantu omogućuje vrlo široko razumijevanje upita i komandi, pa je stanju prilično dobro razumjeti što korisnik traži i govori, te povezivati više stvari odjednom bez gubitka konteksta, navodi Vidi.hr.

Google Home Livingroom

Estetski gledano, uređaj je napravljen kako bi odgovarao boji kućanstva, a sam Google je najavio kako će dolaziti u velikom broju raznolikih boja i materijala koje će korisnik moći mijenjati po želji. Gadget ima kompaktni maleni oblik lagane težine, čime postaje spreman za prenošenje i stavljanje na raznolike lokacije u kući. Nema na sebi nikakvih tipki, dok je na samom vrhu četiri LED-ica u Googleovoj boji (zelena, žuta, crvena i plava). Na dnu se nalazi zvučnik i mikrofon.

Google Home Livingroom 2

Najavljeno je i kako će u budućnosti ovaj gadget moći raditi i neke naprednije zadatke poput pokretanja automobila, dostava hrane itd. Google Home će poslužiti i kao korisnikov Internet of Things hub, spajajući sve umrežene uređaje poput kamera, termostata, svjetla i kućanskih aparata. Spominje se i mogućnost slušanja glazbe, ne samo putem njega, već i umrežavanjem s ostalim zvučnicima u kući. Podržavat će komunikaciju s ostalim gadgetima poput Nesta, te third-party aplikacijama koje će razvijati developeri. Može prepoznavati glasove više članova kućanstva, a koristi i tehnologiju prepoznavanja glasa na daljinu.

Google Home Livingroom 4

Na eventu kompanija nije objavila nikakve informacije o cijeni ovog gadgeta. Očekuje se da će izaći krajem ove godine.

Cijeli prijenos Googleovog I/O 2016 keynotea možete pogledati ovdje. Najava Google Home gadgeta počinje nakon 28 minuta i 38 sekundi, a u najavi je prisutna i njihova reklama kako bi to trebalo izgledati u budućnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google I/O 2016: Službeno predstavljen Google Home - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.