Movidiusov Myriad 2 Vision procesor bit će prisutan u sljedećim Lenovovim VR uređajima

Movidiusov Myriad 2 Vision procesor bit će prisutan u sljedećim Lenovovim VR uređajima

Sklopljeno partnerstvo između Movidiusa i Lenova dat će mogućnost ugradnje Myriada 2 u različite VR uređaje od Lenova.

Myriad 2 je čip s niskom potrošnjom energije specijalno dizajniran za napredne zadatke, poput praćenja glave ili prepoznavanja geste i spajanja višestrukih video streamova u interaktivni VR video. Upravo zahvaljujući svojoj maloj dimenziji i isijavanju topline, moguće ga je ugraditi u kompaktne prijenosne i headset uređaje. Myriad 2 VPU (visual procesing unit) sadrži 12 progamabilnih vektorskih jezgri, što će omogućiti Lenovu da ga ugradi u razne serije uređaja. Sadrži ugrađeni slikovni signalni procesor (ISP) i hardverske akceleratore, navodeći kako time smanjuje sve zadatke za procesor i grafičku jedinicu uređaja, čime se povećava izvođenje, trošeći svega jedan watt.

Prvi Lenovovi uređaji s ovim procesorom očekuju se u drugoj polovici ove godine, ne navodeći o kojem se uređaju ili tipu uopće radi. Više informacija bit će predstavljeno na Lenovovom Tech World eventu koji počinje 9.lipnja u San Franciscu.

Poznato je kako Lenovo radi na Project Tango smartfonu, a moguće je i da će na predstavljanju predstaviti Google Daydream podržani smartfon.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Movidiusov Myriad 2 Vision procesor bit će prisutan u sljedećim Lenovovim VR uređajima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.