Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Microsoft i Autodesk prikazali su Autodesk MotionBuilder aplikaciju kojom se omogućuje stvaranje likova pomoću HoloLens headseta.

Iako je još uvijek neizvjesna budućnost HoloLens headseta na potrošačkom tržištu, primjena Microsoftovog sustava proširene stvarnosti u profesionalnom okruženju ima velike potencijale. Njegova orijentacija na poslovni sektor pomalo se vidi i u cijeni koja je sve samo ne pristupačna za uobičajene korisnike, iznosivši trenutno tri tisuće dolara za developerski paket. HoloLens je početkom travnja konačno krenuo i u isporuku za one koji su napravili predbilježbu.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder 3

Njegova poslovna primjena prikazana je na HoloLens Augmented MotionBuilder aplikaciji na kojoj zajednički rade Microsoft i Autodesk, iz koje se može zaključiti da će izrada animiranih 3D likova biti znatno olakšana developerima korištenjem HoloLensa. Svaki animirani lik koji se dizajnira pomoću Autodesk MotionBuilder aplikacije u kombinaciji s HoloLensom, izlazi s desktop površine računala u stvarni prostor. Korisnik mu potom može dizajnirati kretnje i ponašanje koje će se uklopiti u stvarni svijet. U realnom vremenu mogu se korigirati svi parametri korištenjem gesti i glasovnih komandi, navodi Vidi.hr.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder

Radi se tek o ranom prototipu aplikacije koji prije svega pokazuje živo "streamanje" 3D lika s motion capture podacima u Microsoft HoloLens iz Motionbuildera, popularnog Autodeskovog profesionalnog alata za 3D animaciju likova, korištenjem obične WiFi povezivosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.