Novi broj Vidija donosi ultimativno 4K gaming računalo i ubrzanje Wi-Fi mreže - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Novi broj Vidija donosi ultimativno 4K gaming računalo i ubrzanje Wi-Fi mreže

Novi broj Vidija donosi ultimativno 4K gaming računalo i ubrzanje Wi-Fi mreže

U novom broju složili smo 4K gaming računalo iz snova, a WiFi mrežu ubacili u warp brzinu.

Procjene stručnjaka govore da će se do 2020. godine u svijetu pojaviti oko 50 milijardi uređaja od kojih će većina biti bežično umrežena, a među njima će se naći čak i 10 milijuna pametne obuće i odjeće, koja će se pridružiti pametnim automobilima, biciklima, hladnjacima, glačalima, pećnicama, te uređajima interneta stvari (IoT) i sustavima pametnih domova.

Stoga nije teško zaključiti da nam za uživanje u blagodatima umreženog svijeta treba i kvalitetna WiFi mreža koja će omogućiti da se svi ti silni uređaji na internet spoje bez latencije, kao i da "zrakom" možemo brzo razmjenjivati velike datoteke, streamati 4K video, te se igrati putem Steam in house streaminga.

Što sto se poslovnog okruženja tiče, ne trebamo vam niti govoriti koliko će nam značiti ured bez kabela, bez kompromisa u brzini i učinkovitosti rada, pa stoga ne čudi što smo za potrebe teme broja časopisa Vidi. br. 244 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji, odlučili istražiti kako najbolje "warpirati" WiFi, koristeći hardver dostupan na domaćem tržištu.

kako smo testirali 4 wifi

Pri tome moramo naglasiti da je WiFi mreža infrastruktura unutar gotovo svakog doma koju shvaćamo zdravo za gotovo, no uz par tweakova i boostova možete dobiti puno više od nje. Također treba naglasiti da brzina pristupa internetu, bez obzira na sve savjete, na koncu ovisi o vašem paketu s ISP-om. Za sve ostalo tu je naša Warp Wi-Fi tema.

Među najzanimljivijim sadržajima ovomjesečnog Vidija moramo naglasiti temu "Ultimativni 4K gaming PC", za čiju smo se realizaciju odlučili raspištoljiti slaganjem najbolje moguće konfiguracije, u kojoj su se našle čak dvije nove Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice, Intelov desetojezgreni procesor, a sve to uz tri 4K monitora, pa vjerujemo da će vas jako zanimati što možete dobiti u performansama ako si možete priuštiti da previše ne razmišljate o novcu koji trebate izdvojiti za gaming „iznad svih kategorija“.

tri monitora 1

Na žestokom Vidilab testiranju okupili smo šest najjačih Android pametnih telefona. U velikoj borbi flagshipova mogao je biti samo jedan pobjednik, a birali smo kao i uvijek i uređaj koji zaslužuje Best Buy nagradu, odnosno titulu najboljeg u kategoriji uloženog-dobivenog.

kako smo testirali 1 2

Usprkos velikom napretku u sustavima pohrane podataka poput SDD diskova i flash memorije, činjenica je da naši podaci imaju rok trajanja, bez obzira koji medij koristili.

No na tržištu bi se uskoro moglo naći nešto potpuno novo, pohrana na kvarcne kristale, koja je u laboratorijskim testovima ukazala da na komadiću "stakla" možete pohraniti ogromne količine podataka koji bi se teoretski mogli čuvati vječno, pa vam stoga preporučamo da pogledate našu temu u kojoj ćemo vam predstaviti tehnološko rješenje koje pomalo podsjeća na "Supermanove kristale".

Mediji za pohranu podataka

U novom Vidiju nismo zaboravili ni našu robotsku radionicu, pa smo ovom prilikom Vidibota natjerali na praćenje crte, jedan od najčešćih zadataka u robotici. Prateći naše "korak-po-korak" savjete, sada ćete i sami biti u prilici podići inteligenciju vašeg robota na novu razinu, što će vam odškrinuti vrata u naprednu robotiku.

Među brojnim hardverskim testovima u ovom broju, vjerujemo da će vas posebno zanimati test čak dvije nVidia GeForce GTX 1080 grafičke kartice, odnosno modela MSI GTX 1080 Gaming X 8G i Asus GTX 1080 Founders Edition, a tu je i test HP Omen prijenosnika, još jednog "odlikaša" koji će vam ponuditi vrhunske performanse u malom prijenosnom formatu.

Asus GTX1080

Što se softverskih tema tiče, u našoj "How To" radionici ćemo vam otkriti tajne Android backupa, dok će programerima zasigurno biti zanimljiva i naša tema o Visual studiju, obzirom da je Microsoft napokon popustio i svojem alatu omogućio izradu aplikacija za iOS i Android.

Na zagrebačkoj Brave New World konferenciji pojavio se mladi američki genijalac i inovator Easton Chappelle, pa smo iskoristili priliku da s njim porazgovaramo i saznamo detalje o tome kako je još kao klinac uspio napraviti bioničku ruku na upravljanje mislima koja mu je između ostaloga donijela praksu u NASA-i, u odjelu za upravljanje robotima na drugim planetima i nebeskim tijelima.

Bionicka ruka

Što se gaminga tiče, ovogodišnji E3 sajam u Los Angelesu je donio brojne novosti iz svijeta video igara, ali i ponešto novog hardvera poput Microsoftove nove Xbox One S konzole namijenjene 4K gamingu, koja je u manji prostor smjestila jače komponente.

xbox one s

Ipak, glavne zvijezde sajma bile su same igre, pa smo vidjeli predstavljanje obilja doista zanimljivih naslova, među kojima izdvajamo Quake Champions i Prey, koje smo u Vidiju posebno najavili uz sve detalje dostupne u ovom trenutku.

QC 2

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi broj Vidija donosi ultimativno 4K gaming računalo i ubrzanje Wi-Fi mreže - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.