Procurile informacije o specifikacijama za Playstation 4 Neo verziju - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Procurile informacije o specifikacijama za Playstation 4 Neo verziju

Procurile informacije o specifikacijama za Playstation 4 Neo verziju

Procurjeli dokument o novoj verziji Playstationa 4 pod kodnim imenom NEO zahvaća i smjernice za developere.

Novi neslužbeni detalji oko nove konzole govore da bi sve PS4 igre koje izlaze u listopadu ove godine ili kasnije trebale podržavati originalni PS4 sustav i novi PS4 NEO sustav. Oni će koegzistirati zajedno na tržištu, imajući isti store, online zajednicu itd.

Dokument navodi kako će nove igre imati 4K podršku za korisnike s UHDTV televizorima, a tu je još i veći i stabilniji frame rate, bolji grafički izgled itd. Po pitanju specifikacija, NEO ima iste "Jaguar" jezgre kao i PS4, no na većoj frekvenciji od 2,1 GHz (naspram 1,6 GHz). GPU će sadržavati 36 Compute Unitsa (jedinica za računanje) na višoj frekvenciji od 911 MHz, dok je original imao 18 CU-a na 800 MHz. Koristi se ista GDDR5 memorija od 8 GB, no s većim bandwidthom (218 GB/s naspram 176). Hard disk ostaje isti. U dokumenti se navodi i strategija kojom se detektira rezolucija televizora i priprema buffer ekrana ovisno o rezoluciji televizora. Sony tako prema dokumentu želi da njihove igre imaju brži i stabilniji frame rate kod PS4 Nea.

Govorilo se i o strategiji smanjivanja rezolucije display buffera. Neki od developera javili su kako to mora biti reducirano kako bi se zadržao frame rate na NEO verziji. U "debug" načinu, podržane su rezolucije display buffera od 3680 x 2070, 3520 x 1980, 3360 x 1890 i 3200 x 1800. U budućim SDK-ovima taj broj bi trebao narasti. Kompanija podupire developere na eksperimentiranje s checkerboard renderiranjem koju je Ubisoft implementirao s uspjehom u Rainbow Six Siege igri. Naslovi koji bi koristili tehniku mogli bi doći do 2160p rezolucije. Navodi se i kako trenutno rade na tehnikama s nižim troškovima za omogućavanje povećanje rezolucije.

Dokument izgleda službeno, no za sada još nije potvrđena njegova legitimnost.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurile informacije o specifikacijama za Playstation 4 Neo verziju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.