Sve o Microblinku i Photomathu u novom Vidiju - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sve o Microblinku i Photomathu u novom Vidiju

Sve o Microblinku i Photomathu u novom Vidiju

Nova Cool priča u Vidiju br 251. odvela nas je Damiru Sabolu, osnivaču uspješnih hrvatskih tvrtki Microblink i Photomath.

"Prvo smo krenuli raditi tvrtku Racuni.hr, gdje smo radili sustav za slanje elektroničkih računa umjesto papirnatih. To je bila ideja. Krenuo sam to proučavati 2008. i bio je to osobni problem koji sam htio riješiti. Bezveze mi je bilo plaćanje [papirnatih] računa. Dolaze mi računi na papiru i sad ja to moram platiti, prekucavati...", prisjeća se Damir Sabol, osnivač MicroBlinka i Photomatha. Sustav za plaćanje elektroničkih računa razvijali su u suradnji s bankama, a planirali su uzimati proviziju od svakog naplaćenog elektroničkog računa.

Tako je započela priča o njihovoj OCR tehnologiji koju danas koriste u različitim rješenjima. Nakon uspješne aplikacije "Slikaj i plati" koja je bila u stanju čitati tekst s uplatnica i barkodove, Sabol i društvo su OCR tehnologiju ugradili u aplikaciju Photomath koja je nastala kada je Sabol provjeravao zadaću svom sinu, da bi u međuvremenu postala tako popularna da ju svaki mjesec pokreće više od 6 milijuna ljudi u svijetu.

Photomath i Microblink 2 Vidi 251 VIDIClanakVelika

Osim u Photomathu, koji je danas formalno odvojen od MicroBlinka i na kojem radi zaseban tim (tvrtka), MicroBlink koristi svoju OCR tehnologiju u proizvodima za skeniranje IBAN-a (BlinkIBAN), skeniranje osobnih dokumenata (BlinkID) te skeniranje određenog podatka (BlinkInput). Jedna od važnih značajki njihove OCR tehnologije dolazi i od sustava strojnog učenja, pa svi zaposlenici polaze interne edukacije o strojnom učenju, gledaju predavanja i rješavaju zadatke. U ovom Vidiju ćete saznati i kakvo je moćno računalo za potrebe testiranja i optimizacije tehnologije za izvršavanje neuronskih mreža na mobitelu složio Sabol te ćete otkriti i kako on vidi budućnost tehnologije u kojoj će veliku ulogu imati VR i AR sustavi. Obzirom da njegove aplikacije danas imaju oko 40 milijuna korisnika, vjerujemo da ćete saznati obilje zanimljivih i korisnih informacija.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sve o Microblinku i Photomathu u novom Vidiju - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.