Oculus Go – VR headset za mase

Oculus Go – VR headset za mase

Počevši kao tvrtka koja je izrađivala VR headsetove isključivo za PC, Oculus se nakon kupnje od strane Facebooka odlučio izaći na tržište mobilne virtualne stvarnosti u suradnji sa Samsungom, a time smo dobili Samsung Gear VR.

Oculus je predstavio novi all-in-one headset pod nazivom Oculus Go, a zanimljiva je činjenica kako je to njihov prvi takav sistem. Prednost Go-a je u tome što nije potrebno headset spajati na računalo ili umetati mobitel u njega. Za 200$, kako je na predstavljanju, dobivate široke leće, integrirane zvučnike s mogućnošću spajanja slušalica, kontroler i 1440p ekran. Zanimljivo je kako su se odlučili upravo na LCD ekran zbog nešto sporije brzine osvježavanja za razliku od OLED ekrana na mobilnim uređajima koji pokreću Samsung Gear VR i The Rift. Iz Oculus-a kažu kako u ekranima koriste „fast-switch“ tehnologiju te da neće utjecati na sam doživljaj virtualne stvarnosti. Valja napomenuti kako uređaju nedostaju senzori za prepoznavanje prostora, stoga, moći će se gledati uokolo, ali ne i hodati.



Mark Zuckerberg na predstavljanju kazao je kako prihvatljivom cijenom Go pokušavaju plasirati što većem broju ljudi zainteresiranima za virtualnu stvarnost.

Ovaj all-in-one headset na tržištu se očekuje sljedeće godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Oculus Go – VR headset za mase - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.