VIDI 261: iPhone X vs konkurencija, test top laptopa do 6K kn, best buy Coffee Lake gaming PC

VIDI 261: iPhone X vs konkurencija, test top laptopa do 6K kn, best buy Coffee Lake gaming PC

Kraj godine u tehnološkom svijetu Vidilabovcima nikada ne znači kraj novim proizvodima i inovacijama već otkriva nove trendove koji bi mogli obilježiti iduću 2018. 



Iz tog će vam razloga novi broj časopisa VIDI br. 261 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji najbolje otkriti što vas očekuje u razdoblju koje stiže, dok ćete si istovremeno pod božićni/novogodišnji bor moći smjestiti pregršt divnih poklona kakvih se ne bi postidio ni bradati djedica s dalekog sjevera.

Teško nam je reći koja je glavna i najvažnija tema ovog broja jer će to najviše ovisiti o vašim stavovima, željama i potrebama. Mnogima će glavna stvar biti "zvjerski" laptopi u kategoriji do 6000 kn, u kojoj se doista nalaze odlični uređaji koji će vam izvrsno poslužiti za sve potrebe, uključujući i gaming, jer se radi o strojevima koji su tek za jednu malu stepenicu ispod najvišeg razreda do kojeg ih dijeli više tisuća kuna.

Ukratko rečeno, naš veliki usporedni test laptopa dolazi u zgodno vrijeme darivanja, pa smo na slobodnom tržištu upecali osam modela koji su morali zadovoljiti naše minimalne uvjete koje smo odredili izdvojivši bitne stavke koje bi po nama svaki novi prijenosnik trebao imati.
VIDI 261 Usporedni test laptopa
Ako sebe ili nekog od svojih ukućana želite razveseliti odličnim pametnim telefonom, možete odabrati neki od modela u našem božićnom pregledu "Palac gore za kupnju", no ako razmišljate o trenutno najrazvikanijem uređaju, Appleovom iPhone X telefonu, vjerujemo da će vam biti jako zanimljiva naša recenzija.

VIDI 261 iPhone X 2

Ukoliko pak želite otkriti kako se nosi s flagshipovima konkurencije, u novom ćete Vidiju pronaći rezultate Vidilab obračuna u kojem smo ga bacili u ring sa Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8+ i HTC U11 flagshipovima.

Vidi 261 iphone vs htc vs galaxy

Intelovi Coffee Lake procesori izdani su nakon AMD-ovih Ryzena koji su obilježili dobar dio ove tehnološke godine vrativši AMD u ravnopravnu borbu protiv Intela u kategorijama kojima je suvereno vladao duži niz godina. Odgovor Intela je bio jako zanimljiv, pa su nam tako stigli Core procesori koji donose više jezgri, bolje performanse, uštedu energije i u stanju su pružiti puno više za manje novaca.

Vidi 261 Coffee Lake Best Buy PC

Iz tog smo razloga složili odličnu gaming konfiguraciju u čijem srcu kuca Intel Core i3 procesor osme generacije. Je li Coffe Lake i3 doista jači od i5 procesora prošle (Caby Lake) generacije saznat ćete na našim stranicama.

U temi VIDI Top Tech 2017 odabrali smo najbolje stvari 2017. godine koje su obilježile posljednjih 12 mjeseci u ovom našem tehnološkom svijetu, a imaju veliki potencijal da obilježe i predstojeću 2018. godinu.

Top Tech 2017


CARNet je održao proslavu u čast 25. godina dolaska interneta u Hrvatsku. Popratili smo to događanje i porazgovarali s pomalo zaboravljenim ljudima koji su nam doveli mrežu svih mreža u domove.

Vidi 261 25 godina interneta u Hrvatskoj

Usporedili smo Micro:bit mikroračunalo koje je ušlo u učionice hrvatskih škola s konkurentima CodeBug, Circuit Playground i Calliope Mini, kako bismo otkrili je li doista bio najbolji izbor za naše školstvo. Micro:bit smo dali školarcu koji se prvi puta s njime susreće kao i nastavniku informatike koji će morati raditi s takvim računalom te kreirati programe za svoje učenike. Ujedno vam donosimo i zanimljive radionice za totalne početnike i one malo naprednije kako bi svatko mogao krenuti u izradu svojih projekata pomoću micro:bita bez obzira o količini svojeg znanja.

VIDI 261 Mikrokontroleri

Što se pojedinačnih recenzija hardvera tiče, u ovom broju vam donosimo pregršt zanimljivih uređaja, među kojima izdavajamo Philips 55POS9002 OLED televizor, zakrivljeni AOC AGON AG322QCX gaming monitor, telefone Nokia 8, LG Q6, Meizu Pro 7 i Noa Sprint 4G.

Vidi 261 Philips Ambilight

Također nismo zaboravili ni softverske recenzije i teme, pa ćemo vas upoznati s mogućnostima novog Firefox Quantuma, Graph QL-a i Next Clouda, dok će roditeljima sigurno biti zanimljiva netHELP aplikacija koja će čuvati djecu od predatora s interneta.

Vidi 261 netHELP

Svima koji su tek krenuli u developerske vode i željeli bi obogatiti svoje igre novim revolucionarnim procesom animiranja likova predstavljenim prošle godine, sigurno će se dopasti tema "Motion matching". Kako bismo vam otkrili sve o njemu porazgovarali smo s ekipom developera iz Remedy Entertainmenta koja je zaslužna za neke od najvećih hitova video igara kao što su Max Payne, Alan Wake i Quantum Break.

VIDI 261 Remedy Entertainment motion matching

Želimo vam Sretan Božić i Novu 2018. godinu sa željom da nas čitate i dalje kako biste uvijek bili u tijeku s novim događanjima i proizvodima koje donosi prekrasan i uzbudljiv tehnološki svijet.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI 261: iPhone X vs konkurencija, test top laptopa do 6K kn, best buy Coffee Lake gaming PC - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.