Novi VIDI: Umjetna inteligencija sve nam je bliže

Novi VIDI: Umjetna inteligencija sve nam je bliže

U novom broju donosimo priču u AI-u, test kompaktnih fotoaparata, božićni pregled u 9 kategorija...

Umjetna inteligencija. Što to jest? Kako je nastala? Koliko je pametna? Što može učiniti za vas a što umjesto vas? A što još ipak ne može?


Sve su to pitanja na koja smo pokušali odgovoriti u velikoj temi o umjetnoj inteligenciji koju ćete pronaći u novom broju časopisa VIDI br. 273 koji se može kupiti na svim kioscima u zemlji.

Osim što smo demistificirali što se krije iza tog "buzzworda", predstavili smo i hrvatske firme koje koriste AI algoritme za razne potrebe.

32938062 xl VIDIClanakVelika

U današnje doba svi najčešće koristimo pametne telefone kao fotoaparate, no proizvođači kompaktnih mirrorless fotoaparata nimalo ih se ne boje, jer znaju da su još uvijek u stanovitoj prednosti pred mobitelima, iako ne toliko daleko kao nekad. Međusobno smo usporedili devet najboljih uređaja s našeg tržišta, pa prije kupnje definitivno bacite oko na naše testne slike i proučite iscrpnu foto temu.

VIDI 273 fotoaparati VIDIClanakVelika

U novom broju vam donosimo i detaljan pregled najpopularnijih servisa za streaming serija i filmova dostupnih na domaćem tržištu s opisom mogućnosti i top listama najboljeg sadržaja. Uz ovu temu ćete definitivno znati što možete očekivati ako se pretplatite, ili ako izaberete neki servis koji se ne plaća.

VIDI 274 streaming servisi VIDIClanakVelika

Matu Rimca, Damira Sabola, Matiju Žulja, Ladislava Jurića, Ivana Burazina i Berislava Marszaleka znamo kao vrlo uspješne i inovativne poduzetnike. Uvjerili smo ih da nam otkriju i svoje poslovne pogreške, kojih u svakoj velikoj poslovnoj priči neizbježno ima. Tako je nastala naša tema Epic F*ckups, u kojoj ćete saznati kakve su izazove morali savladati da bi danas bili tu gdje jesu, a usput ćete dobiti i korisne savjete kako ne biste ponavljali njihove greške.

VIDI 273 epic f VIDIClanakVelika

U ovo doba blagdana prigodno vam donosimo veliki Božićni Palac gore za kupnju u koji smo uvrstili čak 9 kategorija, pa ćete dobiti naše preporuke za kupnju 4K televizora do 4500 kn, monitora, grafičkih kartica, gaming tipkovnica, miševa, laptopa do 6000 kn, pametnih satova, budget i midrange telefona, kako biste nekoga (ili sebe) mogli obradovati nekim lijepim, korisnim i isplativim gadgetom.

 

VIDI 273 palac VIDIClanakVelika

Osim što smo usporedili kompaktne mirorless fotoaparate, ovom smo prilikom odlučili izvesti i fotografski troboj tri najjača smartphone imena. Organizirali smo pravi foto obračun da vidimo koji je uređaj kralj mobilne fotografije, iPhone XS, Mate 20 Pro ili Galaxy Note 9, a njihove fotke smo usporedili i s referentnim fotoaparatom.

Troboj kamera 1 VIDIClanakVelika

Niti u ovom predblagdanskom broju nismo zaboravili jednu dobru radionicu u kojoj ćete saznati kako uz pomoć Arduina i RFID-a možete napraviti sustav za otvaranje vrata magnetskom karticom.

VIDI 273 radionica VIDIClanakVelika

Što se pojedinačnih testova hardvera tiče, ljubitelje grafike u igrama zanimati će kako je na testovima prošla Gigabyte RTX 2070 grafička kartica, dok će fanovi Appleovih telefona saznati što im može pružiti iPhone XR, jeftiniji brat najnovije generacije pametnih mobitela iz Cupertina.


RTX 2070 3 VIDIClanakVelika

U novom broju naći ćete i poseban prilog Vidi Wi-Fi zona u kojem vam otkrivamo kako ući u svijet audiofila bez da bankrotirate, a saznat ćete i što se na našem tržištu može naći od visokokvalitene hi-fi opreme.


VIDI 273 Wi Fi VIDIClanakVelika

Tu su dakako i najave najnovijih video igara koje se ovom prilikom vrte oko Diabla, pa ćete saznati je li Blizzard izdao franšizu mobilnim Diablom i je li igra koju rade naši susjedi veći Diablo od Diabla. Jesmo dovoljno puta rekli ime Diablo? Trk na kioske!

 

VIDI 273 igre VIDIClanakVelika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI: Umjetna inteligencija sve nam je bliže - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.