Novi VIDI br. 286 na kioscima: Predstavljen VIDI Project X

Novi VIDI br. 286 na kioscima: Predstavljen VIDI Project X

VIDI Project X

U novom broju saznajte obilje detalja o prvom hrvatskom dvojezgrenom razvojnom računalu.

Kraj 2019. godine i početak 2020. obilježava novi broj časopisa VIDI br 286 koji možete pronaći na svim kioscima u zemlji.

U novom broju donosimo vam obilje zanimljivih tema, testova i priča, no prije svega se moramo pohvaliti lansiranjem VIDI Project X mikroračunala, koje pokreće moćni ESP32 procesor i između ostaloga dolazi s obiljem senzora, 2,8-inčnim TFT LCD zaslonom i mnoštvom pinova za spajanje dodatnih senzora, što mu daje mnogobrojne mogućnosti primjene, od edukacije i gaminga, pa sve do razvoja projekata za mlade hi-tech startup tvrtke, ali i ozbiljan embedded development.

VIDI 286 VIDI Project X VIDIClanakVelika

 

Ono posebno zanimljivo je u tome što svi čitatelji časopisa VIDI imaju priliku dobiti VIDI Project X mikroračunalo u sklopu posebne VIDI X pretplate. Drugim riječima, VIDI je time postao prvi i (koliko znamo) jedini časopis koji dolazi s vlastitim mikroračunalom.

Obzirom da smo VIDI Project X dali na testiranje stručnjacima iz najuspješnijih hrvatskih tech tvrtki poput Rimac Automobila i Gideon Brothersa te glavnom tajniku Hrvatskog robotičkog saveza, vjerojatno će vam biti zanimljivo pročitati što oni misle o našem dvojezgrenom razvojnom mikroračunalu.

VIDI 286 AiO vodena hladenja VIDIClanakVelika

 

U novom broju možete pronaći i veliki usporedni test elitnih AiO (sve-u-jedan) vodenih hlađenja koja smo testirali na overclockiranom AMD Ryzen 7 3800X procesoru i MSI-evoj MEG x570Godlike matičnoj ploči.

Još jedna velika tema novog broja je pregled najboljeg hardvera 2019. godine u kojem ćete vidjeti 80 najboljih hardvera koji su prošli kroz ruke Vidilabovaca i zaslužili nagrade VIDI preporuka, Grand Prix, Best Buy i Preporuka urednika.

VIDI 286 Top Tech 2019 VIDIClanakVelika

 

Vjerujemo da će vam biti zanimljiv i naš test ponajboljih gaming monitora na tržištu uz koje donosimo i pregled brojnih novih tehnologija koje mijenjaju svijet gaming ekrana.

VIDI 286 gaming monitori VIDIClanakVelika

 

U Vidilabu smo također odlučili testirati isplati li se staro računalo nadograditi novom grafičkom karticom i može li ga se time pretvoriti u moćno "gaming čudovište".

VIDI 286 Upgrade racunala grafikom VIDIClanakVelika

 

Uz temu o VIDI Project X mikroračunalu donosimo i prvu radionicu u kojoj vam pokazujemo kako na njega instalirati Arduino IDE podršku kako bismo ga koristili za kompiliranje koda za ESP32 procesor.

VIDI 286 VIDI Project X radionica VIDIClanakVelika

 

Među pojedinačnim hardverskim testovima ovog broja izdvajamo recenziju Samsung Galaxy Fold telefona. Skupocjeni i snažni uređaj s preklopnim ekranom nikoga u Vidilabu nije ostavio ravnodušnim.

VIDI 286 Samsung Galaxy Fold 3 VIDIClanakVelika

 

Tu je i test ultrasnažnog AMD Ryzen 9 3950X procesora koji dolazi s čak 16 fizičkih jezgri i koji je postao neprikosnoveni gospodar CPU arene.

VIDI 286 MD Ryzen 9 3950X VIDIClanakVelika

 

Za one koji od pametnog telefona prvenstveno traže robusnost ispred performansi, donosimo recenziju izdržljivog CAT S52 uređaja koji je jedan od najljepših u klasi "oklopljenih smartfonova" koje smo imali prilike vidjeti/probati.

VIDI 286 CAT S52 VIDIClanakVelika

 

Što se softverskih tema tiče, u novom ćete Vidiju pronaći drugi dio programerske teme o PyTorchu, Facebookovom alatu za AI u kojoj ćete vidjeti njegovu primjenu u obradi prirodnog jezika.

VIDI 286 Pytorch VIDIClanakVelika

 

U časopisu ćete pronaći i veliku reportažu s VIDI e-novation Awardsa, svečane dodjele nagrada na kojoj smo za najbolje hrvatske tech inovacije uručili Zlatna, Srebrna i Brončana Teslina jaja.

VIDI 286 VIDI e novation VIDIClanakVelika

 

VIDImo se!

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI br. 286 na kioscima: Predstavljen VIDI Project X - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.