MWC Barcelona, tko sve ne dolazi?

MWC Barcelona, tko sve ne dolazi?

Proširio se spisak velikih imena iz mobilnog svijeta koji su odustali od nastupa na MWC-u u Barceloni.

Prije par godina započeo je trend velikih objava noviteta izvan najvećih sajmova, pa proizvođači pametnih telefona na posebnim događajima predstavljaju svoje nove modele. Primjer je Samsung Unpacked gdje će se 11. veljače predstaviti tri nova Galaxy S modela, S20, S20+ i S20 Ultra. No, i unatoč posebnim eventima smišljenim za dobivanje što veće pozornosti javnosti, MWC u Barceloni nije gubio na sjaju. To je oduvijek okupljanje svih relevantnih sudionika na tržištu mobilnih telefona. Tamo se jednostavno mora biti. S medijske strane, to je prilika udahnuti trendove, pogledati sve modele koji su aktualni, pronjuškati kroz koncepte. Za trgovce, MWC je fenomenalna prilika ugovoriti nove poslove i u moru prilika odabrati najbolje.
Sve to dovedeno je u znak pitanja zbog razloga nevezanog uz tehnologiju. Pojava Corona virusa u Kini i njegovo širenje po svijetu alarmirali su svjetsku zdravstvenu organizaciju i zbog straha te prevencije ponekad se puše i na hladno. Budući da su brojni brandovi iz Kine, a apsolutno svi tamo svoje modele proizvode (uz iznimke), nije veliko iznenađenje što su neki odustali od nastupa.
Među prvima se javno s MWC-a povukao korejski LG. Već dulje vrijeme ova tvrtka ionako ne uspijeva konkurirati svojom ponudom samom vrhu smartphone piramide, pa se čuo i poneki komentar da im je ova epidemija dobro poslužila kao izgovor. Nakon LG-a isti je potez povukao i Sony koji će svoj MWC event održati preko tvrtkinog YouTube kanala. Od kompanija koje nisu smartphone vendori, od nastupa u Barceloni odustao je jedan od lidera u 5G tehnologijama Ericsson, što znači da ni hrvatski Ericsson Nikola Tesla ove godine nećemo gledati na najvećem mobilnom sajmu. Proizvođač mobilnih chipsetova, Nvidia također se povukla, a isto je učinio i Amazon.
Samsung nije odustao od nastupa, ali će smanjiti svoju pojavnost, a sličnim putem su krenuli kineski TCL i ZTE koji će nastupiti u Barceloni, ali neće imati otvorne press konferencije.
Organizatori tvrde da će MWC i dalje imati preko 2800 izlagača, a za sam sajam pripremljene su detaljne upute za posjetitelje i dosada neviđene sigurnosne mjere. Do početka je ostalo još desetak dana i vidjet ćemo koliko još odustajanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC Barcelona, tko sve ne dolazi? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.