Četvrta sezona Fortnitea ne stiže Apple korisnicima

Četvrta sezona Fortnitea ne stiže Apple korisnicima

Kao i uvijek, sve se vrti oko novca, pa tako i nastavljajuća saga u kojoj se Epic Games, izdavač Fortnitea, posvađao s Appleom i Googleom.

I dok Android korisnici zbog prirode platforme mogu instalirati apk s Epicovih stranica, s obzirom da igre nema na Play trgovini, Apple korisnici neće moći igrati novu sezonu niti na mobilnim niti desktop platformama, potvrdili su iz Epica.
Izdavač je inače tužio obje kompanije koje su se pobunile jer se u Fortniteu koristi sustav mikrotransakcija koji nejde preko Appleovog i Gogleovih sustava naplate.
Korisnici koji su ranije instalirali Forntite na svojim iPhone i iPad uređajima moći će i dalje igrati verziju 13.40, no sezonu 4, odnosno nadogradnju 14.0 neće moći dobiti.
Epic je objavio i izjavu u kojoj kaže da ih Apple traži da vrate Fortnite na plaćanja preko Applea, čime ih navode da osiguraju Appleu monopol u kupovinama unutar aplikacije, čime se suzbija slobodno tržitšte. Epic navodi kako u tome neće iz principa sudjelovati.
Iako je Fortnite besplatna igra, sustav mikrotransakcija očito je iznimno lukrativan i bit će zanimljivo gledati raspled ove sapunice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Četvrta sezona Fortnitea ne stiže Apple korisnicima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.